Opplevelsen som fortsatt sitter i henne, ble et vendepunkt i livet. Selv om det føltes forferdelig og ondt da det skjedde, sier 23-åringen i dag at hun ikke ville vært opplevelsen foruten. Hun føler at hun har kommet styrket ut av det grusomme som skjedde.

Bygd seg opp

– Når jeg ser tilbake, ville jeg ikke vært hendelsen foruten. Jeg ville selvfølgelig helst at det ikke skjedde, men når det først skjedde, ønsker jeg å bruke hendelen til min fordel. Den har gjort meg både mentalt og fysisk sterkere, sier Ingrid Benjaminsen til iTromsø.

I forrige uke delte hun sine opplevelser på instagramkontoen til Crossfit. Her forteller hun at hun har «kommet ut mye sterkere og har vokst vanvittig som person, og er klar til å dele sin historie». Etter å ha tatt litt betenkningstid, er hun også villig til å dele sine erfaringer med iTromsøs lesere.

Hun sitter på en romaskin i lokalene til Crossfit Tromsø, i ført treningstøy, når iTromsø møter henne mandag formiddag. Her i det spartansk innredede treningssenteret har hun funnet styrke til å fortelle sin historie. Og nettopp her hun har bygd seg selv opp det siste halvannet året gjennom målrettet trening, for å bygge opp kroppen

– Jeg har fokus på riktig og god ernæring for å mestre forskjellige øvelser i crossfit, og rett og slett kjenne mestring igjen, sier hun.

Ingrid Benjaminsen takker både treningssenteret, familie og venner for at voldsepisoden i Hellas ikke ødela livet hennes.

Feiret venninnen

Det hele startet sommeren 2014. Ingrid Benjaminsen hadde et fantastisk liv etter å ha gått ut av Kongsbakken videregående skole, både med tanke på trening, sosialt liv og jobb. Sammen med en amerikansk venninne dro hun på Interrail. Togturen startet i Frankrike og gikk gjennom Italia til Hellas. Her skulle de på øyhopping. De dro til øya Mykonos som de hadde hørt mye bra om på forhånd.

– Det er ei øy som er kjent for fest og moro. Vi gikk på konsert på stranda for å feire bursdagen til venninna mi, men mistet kontakten med hverandre. Jeg begynte å gå tilbake til hotellet for å se etter henne. Det var mørkt og jeg brukte mobilen som lommelykt for å se hvor jeg gikk. Jeg hadde ikke drukket mye, forteller Ingrid Benjaminsen.

Ingen vits å anmelde

Uten forvarsel ble hun slått ned bakfra, og havnet på bakken med overfallsmannen over seg. Hun ble banket opp, men klarte å komme seg fri og springe i sikkerhet.

– Jeg husker ikke så mye av voldsepisoden, ikke annet enn at jeg smalt i bakken. Jeg så ikke hvem som overfalt meg, og jeg vet ikke hvorfor jeg ble overfalt.

Dagen etter gikk hun til politiet for å anmelde overfallet, men følte nærmest at politiet la skylden på henne selv for det om skjedde.

– Jeg var forslått, men hadde ikke blitt voldtatt. Da mente politiet at det ikke var noen vits å anmelde. De mente det var min feil og at det var dumt gjort av meg å gå bare i skjørt og singlet.

Ingrid Benjaminsen ble så skremt av voldsepisoden at hun valgte å reise hjem til Tromsø kort tid etter. Da kom ettervirkningene. Hun mistet matlysten og gikk ned i vekt.

Fortrengte vond fortid

– Det var da jeg kom til Tromsø det verste startet. Jeg slet fordi opplevelsen satt i meg fortsatt. Det var da jeg begynte å trene. Jeg har alltid vært aktiv. Jeg begynte å trene to dager daglig utover høsten 2014, men jeg glemte å spise og ta vare på meg selv. Jeg hadde det ikke bra, inntil en venninne tok meg med til Crossfit Tromsø rett før jul i 2014.

Ingrid Benjaminsen får ikke fullrost treningstilbudet på Crossfit nok. 23-åringen skryter hemningsløst av det gode miljøet på treningssenteret, de gode treningskollegene og den fantastiske tiden hun har hatt der. Mye av æren gir hun treningsformen som praktiseres.

– Den gir meg en god mestringsfølelse, i tillegg til at miljøet her er sinnssykt bra. Her blir man godt mottatt, og sammen med varierte øvelser har det bidratt til å glemme de vonde opplevelsene for to år siden, sier hun.

Til inspirasjon

Øvelsene hun har gjør er veldig varierte. Hun trener med kroppsvekt, roing, løping, vektløfting; korte intensive økter eller lange seige kondisøkter. Hun trener fire-fem ganger i uka.

Treningserfaringene hun har gjort seg håper hun kan inspirere andre til å gjøre det samme. Hun har kommet langt det siste året, både fysisk og psykisk, mye takket være det fantastiske miljøet på Crossfit Tromsø.

– Det som har skjedd deg tidligere i livet trenger ikke være det som definerer deg som person i dag. Det kan enten knekke deg fullstendig sammen eller det kan være det som styrker deg som person, og som får deg til å innse ditt potensial, mener hun.

Ingrid Benjaminsen mener treningen er terapi for henne, som hjelp til å komme seg igjennom den vanskelige tiden. Hun har vært redd for at folk skulle synes synd på henne etter det som skjedde, men treningen har gjort henne mer åpen og sterkere som person.

– Det har gjort meg mer målbevisst, og styrket meg mentalt og fysisk. Jeg håper at min historie kan inspirere andre til å se at det er mulig å legge ting bak seg, sier Ingrid Benjaminsen.