WORKINNTUNET: Planene på et hotell på Workinntunet skal behandles i kommunestyret onsdag.

Planen er å rive bygget som blant annet har inneholdt vertshus, pizzarestaurant og hamburgerbar. Deretter ønsker eier – Hulderveien 2 AS – å bygge nytt hotell.

Hotellet skal ifølge prosjektbeskrivelsen og reguleringsplanforslaget – som nå skal til behandling hos politikerne – ha 125 hotellrom, restaurant, vestibyle og parkeringskjeller.

Les også: I november flytter denne kjeden inn på Workinntunet.

44 meter høyt

Hotellet vil bli 44 meter høyt og ha ni etasjer over bakkenivå.

Planforslaget omfatter 7.500 kvadratmeter.

Byutviklingssjef Mette Mohåg ser ingen problemer med planene.

– Dette er et området som tåler både høyere og bedre utnyttelse og et hotell- og hybelbygg vil være vel egnet, sier hun.

Ifølge forslagsstilleren har de endelige planene blitt utarbeidet i dialog med kommunen, og at man har tilpasset planene til innspill fra reguleringsmyndighetene.

Les også: Odd-Magne (38) fulgte drømmen: Nå har han startet eget bakeri.

Ute på høring

Blant annet har antall parkeringsplasser utenfor hotellet blitt redusert.

– Dette er et området som er regulert som næringsareal, og planene på hotell er et greit formål. Det er et området som er sterkt preget av støy og støv, og da er næringsvirksomhet vel egnet, sier Mette Mohåg.

Forslaget har vært ute på høring, og det er kommet inn en merknad fra en nabo i Trollringen som frykter at utsikten fra boligområdet på Workinnmarka vil bli redusert og at trafikkbelastningen i området vil øke.

Dette har Byutvikling valgt å ikke legge vekt på.

Les også: Vurderer hotell i Giæverbukta.

Ser bort fra merknad

– Vi mener at området vil tåle dette bygget, sier Mohåg.

Byutviklingsavdelingen skriver «avstanden til boligområdet er cirka 250 m. Økt trafikkbelastning fra hotellets gjester og 26 parkeringsplasser vil ikke påvirke miljøbelastningen i området i nevneverdig grad sett i forhold til dagens trafikkmengde».

Mohåg viser til at ingen av de såkalte sektormyndighetene – eksempelvis Veivesenet, Avinor, fylkeskommunen og fylkesmannen – har kommet med innsigelser mot planene.

Hulderveien 2 eies av Terje Johansen, Bård Harila og John Arme Worum.

Skal finne driver

– Det er en milepæl at planene nå ser ut til å bli godkjente. Vi har holdt på veldig lenge med planprosessen – helt fra 2007 – og det er flere årsaker til at det har tatt så lang tid, sier Bård Harila.

Blant annet har det vært knyttet stor usikkerhet til trafikkløsningene i og rundt Giæverbukta og tunnelsystemet på vestsiden av Tromsøya. Dette er nå til store deler avklart, og arbeidet med å bygge hotellet kan gå i gang.

– Når vi får godkjent planene skal vi begi oss ut i markedet for å finne partnere som kan drive – eller kjøpe – hotellet. Det er noe vi ikke har lagt ned mye energi på foreløpig, sier Harila.

Har ikke byggestartdato

Harila vil ikke spekulere i når spaden kan gå i jorda.

– Det er for tidlig å si noe om, vi må som sagt finne noen som kan overta hotellet, vi har selv ingen erfaring av hotelldrift, sier Harila.