Formannskapet behandlet planene om å rive dagens lekeplass i krysset Fergeveien/Carl Bertheussens veg – og isteden føre opp åtte omsorgsboliger for psykisk utviklingshemmede på tomta.

Et enstemmig formannskap valgte å se bort fra merknader som er kommet fra en lang rekke naboer – og Tromsdalen Bydelsråd – der man ønsker å beholde lekeplassen, og isteden ruste den opp.

Les også: Denne Tromsdalen-bedriften går så det suser

«Not in my backyard»

Politikerne i formannskapet mente at behovet for omsorgsboliger overtrumfet protestene fra naboene.

– Vi mangler boliger for psykisk utviklingshemmede over 18 år i Tromsdalen, og dette er et veldig godt prosjekt, sier SVs Gunhild Johansen – som også er leder i helse- og omsorgskomiteen.

Hun mener at naboprotestene var noe man nesten kunne regne med.

– Det kommer nesten alltid slike protester fra nærområdet når slike prosjekter blir planlagt. Jeg mener det er et eksempel på fenomenet «Not in my backyart», sier hun.

Les også: Sier ja til å bygge 470 nye boliger her

Andre årsaker

I de omfattende naboprotestene pekes det blant annet på egnethet på nabotomta – dit lekeplassen planlegges å flytte, på lysforhold, og på trafikale utfordringer.

Fremskrittspartiets Anni Skogman gikk langt i sin argumentasjon mot naboenes protester.

– Jeg mistenker at det egentlig er helt andre årsaker som ligger bak. Jeg mistenker at dette med skog, lys og skygge ikke er de egentlige argumentene – og jeg mener at vi i Tromsø bør være så ærlige at vi sier hva vi egentlig mener, sier hun.

Les også: Flere store utbyggingsprosjekter kan gi byggeboom i Kroken

Reagerer kraftig

Charles Jacobsen – som er en av dem som har levert skriftlig merknad på planene på vegne av Tromsdalen bydelsråd – blir svært oppbragt da han får høre om politikernes beskyldninger om vikarierende årsaker til protestene.

– Det er reinspikka løgn! Det stemmer overhodet ikke! Det er rein svada! Vi har sågar foreslått at man kan bygge omsorgsboligene på andre siden av veien – dit man nå vil flytte lekeplassen, sier han.

Han mener at formannskapspolitikerne blander kortene når de beskylder naboene for å egentlig å protestere mot utviklingshemmede.

Les også: 10 tegn på at du er fra Tromsdalen

Mye brukt lekeplass

– Det vi har protestert mot er at man fjerner en lekeplass for er svært brukt av folk i nærområdet, og at man ønsker å flytte lekeplassen til en langt mindre egnet tomt, sier han.

Han viser til at det er kraftig befolkningsvekst i Tromsdalen – og at spesielt barnefamilier flytter inn i området – og at disse har behov for gode nærlekeplasser.

– Dessuten bruker eksempelvis Fjellveien barnehage lekeplassen ettersom de mangler et godt uteområde, sier Jacobsen.

Administrasjonssjef Britt Elin Steinveg mener imidlertid at den planlagte lekeplassen på andre siden av veien vil oppfylle kravene.

– Lekeplassen vil ikke bli arealmessig like stor som den gamle, men kommunen vil oppgradere den slik at den oppfyller kravene, sier hun.