Den drapstiltalte mannens nye forsvarere, Svein Kristian Wikstrøm og Lars-Petter Liland, har lagt et nytt løp for forsvaret til den drapstiltalte i ankesaken som i disse dager går for Hålogaland lagmannsrett. I tingretten ble den nå 50 år gamle mannen dømt til 21 års forvaring for drapene på Hermod Magne Steinsund (48) og Stein Håvard Larsen (45) på Kvaløya i 2014.

Les alt om Kvaløya-drapene!

Person og tilregnelighet

I sitt innledningsforedrag la forsvarer Wikstrøm vekt på at tiltaltes person, personlige forhold og hans tilregnelighet på tidspunktet vil være av stor betydning for saken. Han varslet også tre nye sakkyndige vitner i saken, alle fra teamet som observerte tiltalte da han var innlagt til observasjon på Dikemark sykehus.

I tillegg opplyste Wikstrøm at nesten alle av forsvarets vitner fra saken i tingretten frafaller, med begrunnelse i at de var av perifer betydning for saken.

LER MER: Drapstiltalt: - Politiet har plantet bevis mot meg

Brudd på menneskerettighetene

Den drapstiltalte mannen valgte for første gang å forklare seg for retten da ankesaken startet mandag. Her hevdet han at politiet hadde plantet bevis mot han i saken. Tiltalte påberopte seg også å være utsatt for brudd på den europeiske menneskerettskonvensjonen, ved at han har ønsket å gjennomføre egne etterforskningskritt, men ikke fått anledning til det.

Den drapstiltalte har hele tiden nektet straffskyld og nekter for å ha noe kjennskap til drapene han står tiltalt for.