Konkurransetilsynet mistenker at FlyViking AS har brutt konkurranseloven da selskapet hans la inn anbud på det nordnorske kortbanerutenettet. Det er derfor gjennomført en razzia for å sikre beviser ved hans kontorer på Lyngseidet tirsdag ettermiddag, ifølge Konkurransetilsynets hjemmesider.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Uanmeldt kontroll

- Den uanmeldte kontrollen ble gjennomført for å få avkreftet eller bekreftet en mistanke på konkurranselovens paragraf 10 om konkurransebegrensende samarbeid, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

– Etter at kontrollen er gjennomført, starter arbeidet med å analysere eventuelle funn, legger han til.

Kontrollen skal være gjennomført på bakgrunn av rettens beslutning og tilsynet har myndighet til å beslaglegge relevant materiale.

Kom med uttalelser

Ifølge avisa Nordlys skal også lokalt politi ved Lyngen lensmansskontor ha bistått razziaen.

Bakgrunnen er at Giæver skal ha uttalt 24.august i et intervju med NRK at "at han hadde kjennskap til hvilke ruter den danske konkurrenten ville legge inn anbud på og at de to selskapene hadde hatt flere møter i Danmark og snakket om hva som passer for oss og hva som passer for dem", ifølge NRK .

Lederen i flyselskapet DAT har avkreftet at det skal ha funnet sted noe samarbeid.

- Var som forventet

Selv sier Giæver at han betviler razziaen vil føre til noe til NRK.

– Dette var som forventet etter at jeg uttalte meg i intervju med NRK, sier Ola Giæver.

– Jeg tror ikke de vil finne noen bevis for samarbeid om anbudssøknaden på flyruter på vårt kontor, sier Giæver videre tilNRK.