Medisin- og tannlegestudentene stilte mannsterke – to gutter og resten jenter – da 400 barnehagebarn kom på besøk med sine kjæledyr. Nikita, som er eldste i Kulturbarnehagen i Vesterli, hadde med sin kosehund som fikk kvalifisert hjelp i form av bandasje rundt hodet.

Første gang

5-åringen røper at det er første gang at voffsen er med henne utenfor husets fire vegger. Hun begynte i barnehagen for kort tid siden og trives. Etter endt konsultasjon og diagnose, tok hun veien til «apoteket» hvor medisineringen var en stykk bamsemoms. Til henne...

Hvert andre år

Andreårsstudent Katarina Rismo (20) forteller at bamsesykehuset er noe som arrangeres hvert andre år.

– I tillegg til at vi tar imot byens barnehagebarn, har vi innsamling og revy hvor inntektene går uavkortet til Leger uten grenser. I år skal pengene brukes på et prosjekt i India hvor tuberkulose bekjempes.

Hadde med «Sappo»

Det var ikke bare ungene som hadde med kosedyrene til MH-bygget. Også Katarina Rismo hadde med sin hund – «Sappo» (19):

– Den var med meg på bamsesykehuset for 15 år siden. I år sitter jeg på andre siden av bordet og snakker med de håpefulle og hjelper deres kjæledyr. Det er kjempemorsomt, sier medisinstudenten.

Millionbeløp

Leder i Medisinstudentenes Humanitæraksjon, Hannah Granerud, sier at det forrige gang på landsbasis kom inn 2,4 millioner kroner til Leger uten grenser.

– I år er 125 bøssebærere i aksjon til og med førstkommedne søndag. Neste torsdag – den 15. – er det premiere på årets revy. «Kollektivet – nå deler vi alt» tar for seg studentenes situasjon som beboere i kollektiv. Det er et tema de fleste kjenner seg igjen i og jeg kan forsikre at revyen byr på mange komiske situasjoner hvor man treffer spikeren på hodet, sier Granerud som gjentar bamsesykehussuksessen på Jekta lørdag.