Kooperativet er i forhandlinger om utbyggingsavtale med Tromsø kommune. Når partene er kommet til enighet, kan arbeidet starte for alvor.

– Målet vårt er å komme i gang i løpet av relativt kort tid. Vi har innledet kontakt med kommunen for fremforhandling av utbyggingsavtale. Detaljene i den må være på plass, sier Beate Nemeth, eiendomssjef i Coop Nord.

EIENDOMSSJEF: Beate Nemeth.

400 av de rundt 500 ekstra kvadratmeterne av butikken skal være salgsareal.

– I tillegg vil vi ha et teknisk rom og litt mer lagerplass. På nåværende tidspunkt er det vanskelig å være helt presis med fordelingen, sier Nemeth.

Tidligst 2017

Selv om avtalen med kommunen skulle bli godkjent i år, er byggearbeidet trolig ikke i gang før til neste år en gang.

– Det er for kort tid igjen av 2016 til at det er realistisk med ferdigstillelse i år. Når i 2017 utvidelsen er ferdig, er vanskelig å anslå nå, sier Nemeth.

Hun har kort tid i sin nåværende stilling, og kan dermed ikke si så mye om hvorfor utbyggingen vil bli to år forsinket. Da iTromsø omtalte utvidelsen i fjor, var håpet å ha større boltreplass ferdig inneværende år.

– Fremgangen i prosjektet er avhengig av hvordan forhandlingene med kommunen går. Men jeg regner med vi er godt i gang med planleggingen i år, sier Nemeth.

Usikker pris

Eiendomssjefen kan foreløpig ikke å gå ut med hvor mye penger Coop Nord investerer i økt butikkflate på Elverhøy.

Formålet med utvidelsen er for øvrig ikke å øke vareutvalget, men å gi mer plass mellom butikkhyllene. Vareutvalget ble utvidet med 2.000 artikler da butikken gikk fra å være Prix til å bli Extra.