Tromsøværingen forteller at det gikk over all forventning da butikken i Harstad, som Hansen er medeier i, ble offisielt åpnet torsdag denne uken.

– Vi hadde en prøveåpning i forrige uke for å se om ting fungerte som det skulle, og hadde offisiell åpning i dag hvor vi gjorde litt ekstra ut av det, sier han til iTromsø.

Ønsket velkommen

Etter 13 år med fiskeforretning i Tromsø, fant Hansen ut at det var på tide å starte opp noe i Harstad.

MEDEIER: Karl Alberth Hansen fra Tromsø. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Jeg kjenner til hvilket tilbud som er i Harstad og det er ikke det store utvalget, sier Hansen, som siden 1. januar i år har jobbet med å finne lokaler, daglig leder og få alt på plass i butikken.

– Åpningen gikk over all forventning og det var masse folk innom som ønsket oss velkommen. De fortalte at byen trenger en slik forretning, sier tromsøværingen.

Kortreist mat fra Tromsø

Hansen forteller at forretningen i Harstad skal satse på kortreist mat fra Tromsø og Dyrøy.

– Vi har lokal mat fra Tromsø som består av fisk og skalldyr, i tillegg til kjøtt fra en kjøttprodusent på Dyrøya som heter Dyrøy Mat. Det er et bredt utvalg og vi har varmedisk med fiske- og kjøttprodukter. Vi har stor tro på dette, sier han.

KAKEFEST: Det ble servert kake under åpningen av Karls Delikatesser i Harstad.

Daglig leder for Karls Delikatesser i Harstad, Lill-Harriet Storsletten, forteller at den nyåpnede butikken allerede har fått mange gode tilbakemeldinger.

– Karl har drevet fiskeforretning i Tromsø i 13 år. Hva synes du om at han nå satser i Harstad?

– Det er veldig spennende og det er artig å prøve noe slikt her i Harstad også. Dette med fisk og delikatesser er det ikke så mye av her, så markedet er absolutt til stede. Det virker veldig lovende, sier Storsletten.