«Vi søker fire av verdens aller fremste programmerere til å gå bananas og sjokkere den maritime verden».

Slik lyder stillingsutlysningen til tromsøfirmaet Dualog.

– Vi skal ansette fire programmerere i verdensklasse. Vi ser etter folk med en ekstrem evne til å innovere og tenke utenfor boksen, forteller Geir Isene som er engasjert av Dualog for å bygge opp «innovasjonsgarasjen».

Ambisiøst

Innovasjonsgarasjen skal være et eget underselskap hos Dualog.

– Hensikten er å komme fram til noe vi ikke vet hva er ennå. De som jobber i garasjen skal ikke drive med vedlikehold av eksisterende datasystem. De skal kun skape helt nye løsninger, innenfor shipping og den maritime verden, sier Isene.

Det er ikke ambisjonene det står på, når Tromsø-selskapet starter sin nye satsing.

– Vi headhunter folk fra hele verden, for å sette sammen et team av folk som er aller best innenfor sine felt. Vi konkurrerer med Silicon Valley om de beste hodene. Samtidig så må vi ha variasjon, for det holder ikke med tre stykker som bare kan utvikle i for eksempel Java.

Til Tromsø

Et av kriteriene for å få en av toppjobbene er at man er villig til å flytte til Tromsø.

– Det er lettere å få folk fra India eller Chile til å komme til Tromsø, enn å få noen fra Oslo til å flytte hit. Det er umulig å overbevise osloværingene om å flytte nordover, så de er det bare å glemme. Folk i utlandet synes derimot at Tromsø er eksotisk.

Isene håper mange kan dra nytte av firmaet.

– Vi samarbeider med NTNU og UiT for å bygge et miljø for innovasjon i Tromsø, og vi skal ikke være redde for dele. Planen er å arrangere IT-«Meet-ups» og «Hackatons», og få ting til å skje. Da trenger vi noen «crazy» folk som gjør ting helt annerledes, forklarer han.

Nødvendig

Ole Kristian Valvåg er økonomidirektør i Dualog. Han mener satsingen er nødvendig.

– Vi har innsett at innovasjon og nytenkning er helt avgjørende for å lykkes i markedet og med våre vekstplaner. Selskapet er stiftet og vi håper å være i gang med driften om et par måneder, sier Valvåg.