– Stormen kom som av en sekk, og en skypumpe tok både teltet og utstyret vårt. Til og med primusen og kaffekjelen forsvant! Kort sagt – vi mistet alt, fortalte Isaksen til Bladet Tromsøs Holger R. Raste 2. februar 1991.

Sammen med Raste så Isaksen tilbake på et yrkesliv i Troms kraftforsyning og da var stormen i Skipsfjorden på Vanna et naturlig tema.

Les bybildet: Jordmora tok imot nyfødte med brukket arm (iTromsø Pluss)

Festet med kjetting

– I Skipsfjorden er husene, til og med utedoene, festet med kraftige kjettinger, forklarte Isaksen videre.

Selv angret han aldri på at han allerede i 1958 ga opp fiskeryrket etter to forlis. Til alt hell var egenskapene som gjorde ham til en god fisker, noen av de samme som la grunnlaget for en god linjemontør, eller «stolpere» som de også ble kalt.

– En av de viktigste egenskapene for en linjemontør på den tid var at man var sjøvant.

Lysfestene

Isaksen og hans arbeidslag jobbet nemlig ute på Karlsøy, Kvaløya, Senja og øyene utenfor dem igjen.

– Selvsagt var det et slit å være ute i all slags vær – bygge kraftlinjer langs kysten og ute på øyene, og å holde disse ved like. Men du verden så mange fine dager med sol, laks og moltebær. Og gjestfrie folk. For ikke å snakke om alle de fine lysfestene vi fikk være med på.

For de uinnvidde var en lysfest en fest man stelte i stand til for å feire at man hadde fått lys til bygda.

– Da samlet bygdefolket seg på forsamlingshuset og da var linjebyggerne selvsagt invitert. Det var gøy! Jo, vi fikk god kontakt med bygdefolket...

Les bybildet: – God dag, herr Strøm! (iTromsø Pluss)

Skitten av kreosot

Av og til ble til og med storstua til folk tatt i bruk som arbeidshus.

– Da tenkte jeg ofte på hvordan vi så ut, skitne og svarte av kreosot. Vanligvis tok vi til takke med uthus, naust, låver og telt.

Selv om arbeidsforholdene var så som så, var arbeidsiveren desto større.

– Kraftforsyningen var en god arbeidsplass med godt kameratskap, gode ledere og et fint miljø.

På tampen kan han opplyse om at Skipsfjord, bygda som holdt på å blåse Isaksen av kartet og som de hadde slikt strev med å legge strøm til, var fraflyttet to år etter at de var ferdige der.