Sky Fitness er en av flere leietakere i Tromsøysundvegen 36.

Statens vegvesen forteller at treningsskjeden ikke er den eneste leietakeren som har tatt kontakt med dem i forbindelse med inn- og utkjørsel til eiendommen.

Les bakgrunnen: Åpning av treningssenter utsatt nok en gang – denne gangen trolig helt til neste år

– Vi har gjennom prosessen forholdt oss til eier av bygget, ikke til leietakere. Da eier bygde om, var de klar over forutsetningen om at innholdet måtte være likt i den grad at det ikke medførte økt trafikk, forteller Edel Miljeteig Austlid, seksjonssjef i avdeling for plan og forvalting i Statens vegvesen Region nord.

Dårlig trafikksikkerhet

Hun peker på at det ikke er gunstig med inn- og utkjøring på det aktuelle området.

– I Tromsdalen er det særdeles dårlig trafikksikkerhet på strekningen og det er ikke tilrettelagt for verken gående eller syklende. Det er ikke gunstig med inn- og utkjøring der. Det er enkelt og greit ganske farlig.

Austlid mener det vil bli vanskelig med midlertidige løsninger.

– Vi kan ikke godkjenne økt trafikk på inn- og utkjørsel av hensyn til trafikksikkerheten. Det er jo det beste for alle at trafikksikkerheten ivaretas. Jeg kan ikke se noen midlertidig løsning som er trygg.

Les også: - Skal gjøre det raskere og enklere å komme seg fram i Tromsø

Trolig blir ikke trafikkproblemene løst før det kommer veiendringer i forbindelse med byggingen av Otium, en vei som ifølge veivesenet er ferdig tidligst sensommeren 2017.

– Det blir bygd ny internvei til Otium og rundkjøring. Adkomst til E8 blir stengt og rundkjøringen blir adkomst ved parallellvei, forklarer Austlid, og legger til at kommunen også jobber med en områdeplan.

Les også: Tromsø kan få 18 bompengestasjoner

Avviser informasjon

Eier av bygget er Hagen-Olsen Eiendom AS.

– Nei, vi hadde ikke fått noen signaler om at det kunne bli trafikkutfordringer da vi bygde om. Det har jo vært drift der borte i over hundre år, så at det skulle bli noe problemer var vi ikke klar over, sier Ole-Kristian Henriksen i Hagen-Olsen Eiendom.

Han sier trafikkproblemene har påvirket flere leietakere.

– Det er jo flere leietakere som har måttet utsette åpningen, men vi er i dialog med veivesenet og håper å få løst situasjonen med midlertidige løsninger. Vi håper dette vil ordne seg snart, sier Henriksen.