I juni tikket flere millioner skattekroner inn til tromsøværinger.

Allerede da ble flere skattemotregnet for uoppgjorte krav, som for eksempel parkeringsavgift, avfallsgebyr, årsavgift på bil og eiendomsskatt.

Siste frist gått ut

Tv2.no melder onsdag at oppgjørets time har kommet for de som enda ikke har betalt årsavgiften. For første gang blir innkrevingen gjennomført av Skatteetaten, som har tatt over jobben fra Tollvesenet.

Fakturaen for avgiften kom innen utgangen av februar til eiere av til sammen 3,7 millioner kjøretøy på landsbasis. 21. mars i år forfalt årsavgiften og siste frist for å betale, inkludert purregebyr, var i starten av mai.

Les også: Dette håper UP-sjefen sjåfører blir bedre på

Blir trekt i lønn

Kjøretøy som da ikke hadde alt i orden, ble begjært avskiltet. Tv2 melder at mange likevel kommer seg unna avskiltingskontroller og fortsatt bruker bilen - men årsavgiften kommer de uansett ikke unna.

– Ubetalte krav vil nå bli krevet inn av Statens innkrevingssentral fra den som eide bilen per 1. januar 2016. Det betyr at eier vil få tvungen trekk i lønn eller trygd. Dette skjer innen en uke fra nå, opplyser Helen Rist til nettsiden.