Ved trykkbassenget over Stakkevollan gikk onsdagens andre leteaksjon mot slutten. Innsatsleder for Røde Kors, Per Inge Belt, brifet teamet på totalt femten om hva han visste, og venter på videre briefing fra politiet.

– Det er standard prosedyre. De kommer mot slutten av en aksjon for å ha en gjennomgang slik at alle skal få et likt bilde på hva som har skjedd.

Les også: Savnet mann bekreftet død

Kjenner det i kroppen

Rundt klokken 05 onsdag morgen ble politiet varslet om at en mann i 40-årene ikke var kommet hjem etter at han skal ha gått hjemover ved midnatt.

Belt forteller at det ikke er gitt at folk stiller til alle døgnets tider, men at dagens antall frivillige viser at folk vil hjelpe når folk er i nød.

– Jeg er imponert. Vi ser at folk vil hjelpe, sier Belt, som fikk tre timer pause mellom de to aksjonene.

– Jeg hadde nok klart å holde på litt lengre, men jeg kjenner det i kroppen nå at jeg har vært oppe hele natta.

Politiet bekreftet senere at personen ble funnet omkommet like før klokken 10. Belt forteller at Røde Kors har gode rutiner på å bearbeide et team som har gjort funn av avdøde personer.

Alarmen gikk igjen

15 personer stilte på den siste aksjonen fra Røde Kors, mens fem personer møtte opp fra Norske Redningshunder, og 12 frivillige møtte opp fra Norsk Folkehjelp. Godt over halvparten stilte også da en person ble meldt savnet på Fagereng sent tirsdag kveld.

– Vi var akkurat ferdig med å rydde utstyret på plass og hadde kommet oss hjem før alarmen gikk igjen, sier Vegard Olsen, som er operativ leder for Folkehjelpa.

Selv kan han ikke huske at to aksjoner har kommet så tett på hverandre, utenom snøskred-sesongen.

– Jeg er imponert og glad for at så mange kunne stille. Dette er rørleggere, bilmekanikere, helsepersonell, helt vanlige folk som meg og deg, som møter opp midt på natta for å finne personer som trenger å bli funnet. Vi er prisgitt for ressursene vi har, sier Olsen, som har vært i Norsk Folkehjelp siden 1998.