Tidligere i sommer skrev iTromsø om hvordan daglig leder ved Skansen Hotell, Rune Danielsen, fortviler over gravearbeidet i Storgatbakken.

– Dette går ut over både omsetningen, virksomheten, de ansatte og nattesøvnen. Det er en fortvilt situasjon, uttalte daglig leder ved Skansen Hotell, Rune Danielsen, til iTromsø.

Les mer: – Vi taper flere hundre tusen kroner i året på dette (iTromsø Pluss)

Gravearbeidet i Storgatbakken har pågått i to år, noe som har ført til store ulemper både for besøkende og næringsdrivende.

– Slik som situasjonen har blitt, er det jo klart at eierne vil sondere terrenget for å se hva de vil bruke bygningsmassen til. Det i seg selv er ikke noen stor sak, men de har jo blødd kraftig med all kapitalen de har måttet bruke på grunn av det tragiske veiprosjektet på utsiden. Å drive hotell her har vært som å drive en flyplass uten flystripe, sier Danielsen til iTromsø torsdag formiddag.

Vurderer riving

Nå har eierne av hotellet sendt et brev til byutvikling for å forhøre seg om andre muligheter enn hotelldrift for tomta.

I brevet skriver selskapet Svero AS at de er interessert i å utvikle området Storgatbakken. Det vil de gjøre ved å rive det eksisterende hotellet og heller bygge seniorboliger.

Les mer: Nå starter arbeidet med å grave opp store deler av gågata

Økt byggehøyde

Selskapet ber kommunen se på mulighetene for økt byggehøyde og utnyttelse av arealet for eiendommen.

I tidligere omtale av graveprosjektet har ikke Danielsen lagt skjul på at gravearbeidene har blitt til et tapsprosjekt for hotellet.

– Vi har tapt flere hundre tusen kroner i året siden gravearbeidet startet.

I et par måneder vinteren 2015 fungerte hotellet som transittmottak for flyktninger, noe daglig leder har beskrevet som en ubetinget suksess for hotellet.

Les også: Flyktninghotellet: – Vi er en positiv erfaring rikere

Engasjement for eldre

Skansen-eier Jack-Arne Giæver Nilsen snakket allerede i 2014 om sitt engasjement for å lage omsorgsboliger for eldre i sentrum.