Brasserie 69 i Storgata har en leiekontrakt som løper ut ved årsskiftet. Anders Blomkvist, som driver restauranten, sier til iTromsø at det fortsatt er uklart hva som da vil skje med restauranten.

Les også: iTromsø kårer byens beste bar

– Vi holder til i leide lokaler, og leiekontrakten løper ut ved årsskiftet. Vi har i utgangspunktet ikke forlenget denne, men det betyr heller ikke at vi ikke vil gjøre det.

Les også: Slik går det med byens restauranter (iTromsø pluss)

Usikker fremtid

Blomkvist sier at de foreløpig ikke har avgjort restaurantens fremtid.

– Det er åpent for mange scenarioer, og jeg har ikke noe konkret å komme med nå. Det er vanskelig å si hvilken vei det tar, sier han til iTromsø.

– Kan det hende at restauranten vil bli lagt ned?

– Det kan hende at vi legger ned, og det kan hende at det blir enighet om å drifte videre i lokalene vi er i dag. Det kan hende vi flytter eller må holde stengt i påvente av nye lokaler. Det hele er fortsatt veldig åpent. Jeg vurderer det slik at vi i utgangspunktet gjerne vil holde konseptet gående, sier Blomkvist, som ikke ønsker å utdype hvorfor restauranten ikke har valgt å forlenge leiekontrakten.

Les mer: – Vanskelig å tjene store penger

Svake regnskapstall

iTromsø skrev i august om regnskapstallene for byens restauranter, hvor Brasserie 69 kom ut med et resultat på -91.000 kroner før skatt.

– Når det gjelder Brasserie 69, har restauranten aldri generert noen store penger. Utover det er det alltid litt svingninger i bransjen. Det er normalt og utjevner seg over tid, uttalte Blomkvist til iTromsø da.

Restauranten serverer retter fra lokale råvarer, men med en fransk vri.

DRIVER: Anders Blomkvist driver flere av byens spisesteder. Her på Casa Inferno.