STAKKEVOLLVEIEN: VVS 24 AS har alltid levert gode resultater, siden Hanssen og kompanjonger startet selskapet i 2005. Da holdt de til i ei brakke. Den sto på selskapet Antek AS' eiendom i Breivika. Bedriften gikk greit, og kunne notere seg et overskudd på et par hundre tusen kroner første driftsår.

– Vi var to år i brakka, sier Kjell-Are.

Bygutten gliser bredt når han forteller om bedriftens utvikling siden den gang.

Nylig fikk VVS 24 godkjent regnskapet for 2015 – jubileumsåret. Det viser en omsetning på over 37 millioner kroner og et overskudd på fem millioner kroner.

– Bank i bordet! Vi har gått med overskudd hvert eneste år, sier Hanssen, nesten advarende.

Slik har han nok tenkt flere ganger. Det er ingen grunn til å tro at 2016 er et hvileskjær. Formaningen om stadig utvikling og fornyelse er ifølge Hanssen selve drivstoffet til de gode tallene på bunnlinja.

Kjøpte sitt eget

Etter to år i brakka i Stakkevollveien 69, flyttet VVS 24 i 2007 inn i lokalene til Bjørn Bygg, 18 husnummer lenger sør på samme vei.

– Så vokste vi ut av de lokalene, forteller Hanssen oppramsende.

Det skulle bli flere flytterunder de nærmeste årene. Oppdragsmengden økte. Omsetningen var passert ti millioner kroner, overskuddet nærmet seg én million.

Veien videre gikk til Ringvegen nord på øya. Der holdt de til i tre år, før de i 2014 endte opp tilbake på tomta der brakka sto i 2005 – denne gang som eier av tomta og tilhørende bygninger.

Ringen var sluttet. VVS 24 startet i ei brakke. Etter ti år som leilendinger var de tilbake som eiere.

– Flyttingen er et resultat av at bedriften har utviklet seg, sier Hanssen.

Droppet søringer

I 2012 sto VVS 24 ved et veiskille. De tilbød kundene en ny teknologi for å fornye gamle rør. Kostnaden ved å bytte rør kan vær omfattende. VVS 24 la et nytt rør inni røret ved hjelp av en komposittstrømpe og epoksy. Når det hele tørker er det et flunkende nytt rør inni det gamle. Er alternativet å grave opp gulvet i naboens garasje, vil en slik løsning være langt rimeligere.

– Vi gjennomførte oppdragene i samarbeid med et firma sørpå. Så spurte jeg meg selv: ”Er vi så dårlige i Nord-Norge at vi ikke får det til sjøl?”, forteller Hanssen.

Han lener seg over bordet i bedriftens møterom.

– Vi fikk det til! I år utvikler vi nye metoder med strømpen. Vi har akkurat nå et prosjekt med rørsystemene i en båt. Vi har oppdrag utenbys, i Bodø, Finnsnes og Harstad. Jeg har vist løsningene våre på det norske konsulatet i Russland, sier Hanssen oppglødd, og legger humrende til:

– Det hjelper selvsagt at kona er russisk. Jeg kan knapt nok si hei, så hun oversatte.

Økonomien bærer også preg av at takten har økt. Fra 2012 til 2015 pekte pilene stødig oppover. Omsetningen nær doblet seg på tre år.

Skal gape over mer

Bedriften er herre i eget hus og har nå kompetanse til å gå inn i større prosjekter.

– Vi har holdt oss unna de store oppdragene til nå. Kjernedriften må bli stabil før vi satser videre på større byggeprosjekter som krever en helt annen type drift. Men vi skal inn der vi har holdt oss unna når bedriften er klar for det, sier Hanssen.

I år har VVS 24 sondert markedet flere steder i landet.

– 2016 startet dårlig. Vi manglet rett og slett folk til å utføre oppdrag. Det var tilnærmet umulig å få tak i rørleggere. Jeg skjønner ikke hvorfor så få velger å utdanne seg i den retningen. Å være rørlegger er en drømmejobb, sier Hanssen.

VVS 24 har opp til fire lærlinger inne til enhver tid.

– Så er vi nordmenn, tyskere, russere, franskmenn, svensker og en iraner. Kulturblandingen gir et positivt arbeidsmiljø, men vi er altså for få.

En dag iførte han seg kjeledress selv, møtte opp på ordrekontoret og spurte om de hadde arbeid.

– De fikk seg en god latter. Jo større bedriften har blitt, jo vanskeligere er det å bidra på gulvet. Det blir mye reising og møter for min del. Men slik er det når vi stadig ser etter muligheter til å utvikle bedriften, sier Hanssen.