Med 42 mot to stemmer ble Wilsgård torsdag kveld valgt til Tromsø Frps nye leder.

– Det føles veldig bra. Det gikk over all forventning. Jeg er veldig fornøyd med årsmøtet og den tilliten jeg har fått. Det er en stor ære, sier Wilsgård til iTromsø.

Les mer: Han er valgt til ny leder i Tromsø Frp

– Trist

Til tross for uroen som har vært i partiet de siste dagene, så påpeker han at partimedlemmene er ved godt mot.

– Det er selvfølgelig trist at saken med Skogman kommer opp, sier han.

Det var torsdag det ble kjent at partiets gruppeleder, Anni Skogman, ble fratatt medlemskapet i partiet i to år. Årsaken skal være at hun ikke ville signere en såkalt samarbeidsavtale. Siden nyheten ble kjent, har Skogman fått flere støtteerklæringer fra sine partifeller.

Den nye lederen av Tromsø Frp understreker at han ikke kjenner til sakens innhold, men roser Skogmans innsats i partiet.

Les mer: Nekter å forklare Annis utkastelse

– Feil avgjørelse

– Anni er en stor ressurs for partiet. Jeg ønsker alle som bidrar for partiet skal være med videre. Når partiet har slitt som vi har gjort, trenger vi alle gode krefter, sier han.

– Mener du det å ta fra Skogmans medlemskap var en feil avgjørelse?

– Ja, jeg mener det var feil avgjørelse, sier han.

Les kommentaren: «Noen må gå – og det burde ikke være Anni»

Dersom Skogmans anke til sentralstyret ikke blir tatt til følge, og hun faktisk mister medlemskapet i to år, mener Wilsgård at partiet mister en viktig brikke.

– Vi mister en ressursperson, det er det ikke tvil om. Det ville vært utrolig trist om det skulle skje. Jeg håper at hun blir med videre, uansett hvordan utfallet blir, sier han.

KASTET UT: Anni Skogman ble kastet ut av partiet. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø