– Å være med i «Stjernekamp» er et sirkus. Vi er klovner og akrobater på samme tid, så forhåpentlig føler folk at de har noe å le av. Det får de i alle fall under hiphop-kvelden i kveld! Jeg skal opptre med låten «The message» av Grandmaster Flash & The Furious Five, og det kan jo bli ... interessant.

– Du gjør det ikke akkurat enklest mulig for deg selv...?

– Nei, det kan du trygt si. Den siste uken har jeg gått rundt og hørt på låten i hodetelefoner mens jeg har rappet litt inni meg, og jeg holder på å svime av bare av det. Det kreves en spesiell pusteteknikk når man rapper, og ikke minst må jeg klare å huske teksten mens jeg står på scenen. I tillegg skal man jo lage litt show, og dommerne vil gjerne se meg danse mer. Jeg får dansetrening med profesjonelle dansere, men det skal så mye informasjon ut av kjeften min i denne rapen, så det er sykt vanskelig å danse samtidig. Jeg blir sliten bare av å gå, liksom!

– Du har vært i bunn tre de siste to rundene med sjangrene storband og motown. Hvordan er det?

– De to første rundene med rock og country var grei skuring – det skulle bare mangle. Men så ble det verre. Jeg har ingen erfaring med verken motown eller storband, men det var veldig morsomt. Vi deltakerne snakker en del om utstemmingsdelen av konseptet, og det er litt synd at man går videre på stemmer og ikke hvor vidt man har gjort en god opptreden. Hvem som ryker handler mer om hvem som ser på og orker å stemme akkurat den kvelden, enn hvem som har gjort det best. Dermed er det ikke bestandig at det er den rette personen som ryker ut. Det er viktig for oss deltakere å huske på, så man ikke blir lei seg og føler at man ikke gjør en god jobb når man havner i bunn tre eller ryker ut.

– Du har sagt at du er «allergisk mot direktesendinger». Likevel er du med i et program som utelukkende består av direktesendinger?

– Ja, hver gang det er snakk om direktesendte sendinger får jeg en ekstra irriterende nerve. Jeg er vant til å spille to timer lange konserter, og i «Stjernekamp» får du bare to minutter på å prestere, og da skal man vise alt. Det er masse folk, lys, kameraer og ikke minst tanken på alle som sitter hjemme og ser på. Det er utfordrende, men jeg gjør mitt beste.

– Hvem ser du på som din største konkurrent?

– Her må jeg egentlig si meg selv. Det er et veldig jevnt nivå på de deltakerne som er igjen, og det handler mye om å klare å tro på seg selv. Familien min og vennene mine har mye større tro på meg enn jeg har selv. Dommerne har sagt at de gjerne vil se meg gjøre noe annerledes og få meg litt ut på glattisen. Jeg føler jo allerede at de har sett det med motown og storband, men de får i alle fall se det når hiphop og rap skal til pers i kveld.

– Jørn Hoel var med i «Stjernekamp» i 2014, og var med helt til semifinalen. Har du fått noen gode tips?

– Vi har snakket litt om det. Han sier mye av det samme som jeg opplever; at det er vanskelig når man står på scenen. Jeg kan kunne en låt forlengs og baklengs og føle at alt sitter når jeg er hjemme, men så kommer man på scenen med flombelysning og TV-kameraer og en haug av beskjeder, og da får jeg plutselig blackout. Det gjelder å beholde roen, og for meg handler det mye om å få teksten inn under huden.

Går du videre fra hiphop-runden skal du opptre med opera neste lørdag. Det er vel ikke helt ditt felt, det heller?

– Nesten alle sjangrene er ting jeg ikke har vært borti før, og opera er nok det aller verste. Jeg prøver å ta ei uke av gangen, og hvis jeg går videre kan jeg begynne å grue meg til det på søndag. Haha!

– Kommer du til å vinne «Stjernekamp»?

– Jeg har egentlig ikke de helt store ambisjonene om å vinne. De andre deltakerne er yngre enn meg, og er langt mer «entertainere» enn jeg er. Men det er samtidig veldig artig å lære nye ting i voksen alder, så jeg håper selvfølgelig at jeg går videre.

Monika Nordli, kone: – Steinar er enestående, kompromissløs, dedikert og veldig lojal. Ja, og så er han veldig snill. Han er en fantastisk ektemann!
Jørn Hoel, venn: – Steinar er verdens snilleste kamerat. Han er veldig oppriktig i alt han gjør, og han er ærlig hele tiden. Vi har to ulike personligheter, men vi har stor respekt for hverandre og dyrker hverandres egenskaper. Det kan man bare gjøre med en sann venn. Foto: Ronald Johansen
Inge Kolsvik, venn: – Han er en kjempeålreit, koselig, raus og snill fyr. Vi møttes gjennom musikken, og han er en fantastisk dyktig musiker. Jeg heier på ham i «Stjernekamp» hver helg, og må si at jeg er glad for at han er med der og ikke i «Skal vi danse». Foto: Tom Benjaminsen