Arbeidet med å gjenåpne den ærverdige restauranten Peppermøllen i Storgata 42 har vært forsinket over en periode på flere år. De opprinnelige planene gikk ut på å åpne Peppermøllen i ny drakt våren 2014 og i mars i år omtalte iTromsø at det også spøker for restaurantåpning i 2016.

Rustikk mat

Det er AMJ Gruppen i Bodø som skal utvikle restaurantkonseptet for bygget.

– Vi har allerede utviklet et konsept. Vår intensjon er å gjenskape mye av det samme gode miljøet som var i gode, gamle Peppermøllen med rustikk mat og god drikke i flere etasjer, sier Alf Mangor Johannessen, eier og gründer av AMJ-gruppen, til iTromsø.

– Har dere valgt et navn for restauranten?

– Vi har ikke tenkt på noe konkret navn ennå. Men Peppermøllen er et godt navn med noe historisk over seg, så at det kanskje blir brukt i en sammenheng skal man ikke se bort ifra.

Nytt restauranthus

Det er Olav Thon Gruppen som eier bygget.

– Vi er i jevnlig dialog med dem og det er stor interesse for Peppermøllen. Det er mye historie knyttet til bygget og jeg tror både Olav Thon Gruppen og oss selv har store interesser for at det skal bli et restauranthus igjen, sier Johannessen, som på nåværende tidspunkt ikke vil avsløre flere detaljer om restaurantplanene.

Verneverdig bygg

Gjenåpningen av restauranten har blitt forsinket i flere runder, mye på grunn av tekniske utfordringer i det verneverdige bygget.

iTromsø var i kontakt med Olav Thon Gruppen forrige uke, og fikk opplyst at det skulle bli holdt et byggemøte om deres planer for Peppermøllen mot slutten av uken. Mandag skriver assisterende eiendomssjef John Braastad i Olav Thon Gruppen i en tekstmelding til iTromsø at de ikke har noe å informere om ennå.