Prosjektet med å skape «nye» Veita har pågått over tid og like før helgen var prosjektleder for Veitasenteret, May-Tordis Simonsen, klar for å presentere sin helt spesielle idé for oppmøtte interessenter.

– Vi la fram konkrete og videreutviklede skisser for planene for den innendørs parken. Omtrent 15–20 interessenter møtte opp, samt flere eksisterende leietakere. Det er tydelig interesse for å få vite hva som skjer på Veita, sier Simonsen.

15 «boksbutikker»

Arbeidstittelen på konseptet er «Veita Børs» og det endelige navnet blir ikke avslørt før senterets 30-årsdag i november. Planene dreier seg om Plan 3 på Veita-senteret i Tromsø sentrum. Her vil det komme en slags innendørs park med 15 leietakere huset inne i hver sin transparente boks.

– Vi er i dialog med et firma i Sør-Tyskland som har gjort en lignende produksjon i Berlin, men det finnes ingenting som dette i Norge. Intensjonen er å skape et miljø hvor du kan være gründer uten å ha mange ansatte.

Kvalitet og variasjon

Boksene vil variere i størrelsen fra tre til 20 kvadratmeter med varierende lengde på leiekontraktene.

– Vi har leiekontrakter nede på tre, seks og 12 måneder slik at det blir anledning til å prøve ut konseptet. Vi skal ha høy grad av kvalitet på leietakerne vi tar inn i boksene og vil ha en stor variasjon av tilbydere. Tanken er å skape en annerledes dynamikk, slik at parken endrer seg fra gang til gang og det er noe nytt neste gang kunden er innom.

Veitas verdier

Simonsens har sterkt fokus på etisk handel og miljøbevissthet for markedsplassen.

– Leietakerne må matche våre verdier. Det handler om å tenke en gang til før du handler, være bevisst og stille krav til produktet du skal kjøpe.

Arbeidet med lokalene er allerede i full gang.

– Vi river alt av vegger og legger nytt gulv. Vi håper å ha en prototyp-boks klar i november, men lokalene vil ikke være helt ferdig ombygd før i februar på nyåret. Vi skal ha en veldig høy standard, som vil være en viktig attraksjon i seg selv, sier Simonsen, og er klar på at de ikke skal være noen konkurrent til et vanlig kjøpesentret.

– Vi vil være en annerledes plass med andre verdier. Parkløsningen vi ser for oss vil være veldig attraktiv, spesielt når det er ruskevær i Tromsø.

Det er ikke signert noen leiekontrakter ennå.

– Det er litt for tidlig, men jeg synes det var godt oppmøte på presentasjonen. Nå gjenstår det å se om gründere i byen og omegn tør å være med på et slikt prosjekt. Forhåpentlig blir det lettere å se for seg planene litt tydeligere når prototypen av boksen er klar til 30-årsjubileet, sier prosjektlederen.