Stakkevollveien: De gamle lokalene til Kræmer Eiendom skal rives i løpet av høsten og dermed må Karl-Johan Brekmo finne seg nye lokaler for butikken Nordic Spas som har spesialisert seg på salg av boblebad.

Nye muligheter

Etter tre år tar han nå turen over til den andre siden av Tromsøya, og til Jekta hvor han får 180 kvadratmeter butikk å utfolde seg på. Den store forskjellen blir at han må følge åpningstidene til de andre Jekta-butikkene.

– Jeg gruer meg til åpningstidene. Vi får lange dager, så vi må ansette en til. Her på Stakkevollveien har vi i holdt åpent til klokken 17 på hverdager og på lørdager i sesongen, ellers til i 16-16.30-tiden, sier Brekmo.

I tillegg til butikken kommer verksted og lager. Selv om han ikke har noe å utsette på leieforholdet hos Kræmer, er det én ting han ikke kommer til å savne.

– Det blir spennende å flytte inn på Jekta, da får vi både muligheter til å profilere oss i vinduene og i fellesarealene. Vi er veldig godt fornøyd med leieforholdene til Kræmer. Leien er lavere her, men vi har hatt store fyringsutgifter, fordi det er som en «fryseboks» om vinteren.

Leverer over alt

Sammen med sønnen Joakim og kona Tone-Lise Hartviksen, har han solgt boblebad i snart ti år til både tromsøværinger og folk i andre deler av landet. I fjor solgte familiebedriften boblebad for vel fire millioner kroner, og Brekmo anslår at de har solgt omtrent tusen boblebad siden oppstarten.

Han klager ikke på etterspørselen etter boblebad og leverer for det meste fra Bodø i sør til Finnmark i nord. Men boblebadene til Brekmo står også i Oslo, på Lillehammer og Hafjell, og i Sverige.

Med egen kranbil kan han levere komplett boblebad til hvor det måtte være. Snittprisene på de han leverer ligger på mellom 70.000 og 80.000 kroner, men han kan også levere til 200.000 kroner. Da får man boblebad blant annet kledd med stein på utsiden, stereoanlegg og med muligheter for å styre hele boblebadet fra smarttelefonen. TV i boblebadet er også mulig.

Selges året rundt

– Det er folk som sier de dropper ferien og bruker heller pengene på boblebad. Det har blitt en vettig pris på dem nå, sier Joakim Brekmo.

Karl-Johan Brekmo opplever at når de har levert et boblebad til en hyttekunde for eksempel, går det ikke lang tid før de har hyttenaboene på tråden.

– Nylig leverte vi boblebad til fem av syv hytter i et hyttefelt i Malangen, det samme har vi opplevd i Lyngen.

LES OGSÅ: Investerer en million kroner i oppussing av dette bygget (for abonnenter)

De selger også hagemøbler, men har gått ned på vareutvalget og satser på litt spesielle ting som konkurrentene ikke har.

– Vi selger boblebad hele året, selv om det er litt rolig i januar og februar. Vi monterer også på vinteren, så lenge det ikke er under minus ti grader.