iTromsø omtalte søndag saken om Thomas Braathen som onsdag morgen i forrige uke brakk kinnbeinet etter en ulykke på fotballbanen. Da han kom inn til røntgen samme dag, ble det påvist tre brudd i kinnbeinet.

Les mer: Onsdag pådro Thomas (16) seg brudd i ansiktet - fem døgn senere venter han fortsatt på operasjon (iTromsø Pluss)

Fortvilet

Braathens mor, Hilde Jorunn Hanssen, forteller at han fortsatt ikke har blitt operert.

– Vi er ganske fortvilet. Jeg hadde trodd at han ville bli tatt mandag morgen, men det har han altså ikke, sier hun.

– Jeg har som sagt forståelse for at andre hasteoperasjoner blir prioritert, men jeg skjønner ikke hvorfor vi må vente i seks dager.

BEKLAGER: Snorre Sollid, avdelingsleder for anestesi- og operasjonsavdelingen ved UNN, beklager at Thomas Braathen har måttet vente i flere dager på en nødvendig operasjon. Foto: Tom Benjaminsen

– Beklager

Da iTromsø var i kontakt med UNN på søndag, hadde de ikke muligheter til å kommentere saken.

Mandag forteller Snorre Sollid, avdelingsleder for anestesi- og operasjonsavdelingen ved UNN, at den lange ventetiden skyldes at det har vært et høyt behov for «øyeblikkelig hjelp-operasjoner».

– Vi beklager at pasienten har måttet vente flere dager på en nødvendig operasjon. Mange pasienter har hatt et behov for snarlig operasjon. Dette har medført at andre har måttet vente. Det er nøye vurdert hvilke pasienter som kan vente. For den det gjelder har vi stor forståelse for at man uttrykker frustrasjon overfor dette. I slike situasjoner iverksettes tiltak for å bedre den kapasiteten som er nødvendig ved å stryke planlagte operasjoner. Dette blir gjennomført i løpet av mandagen, forteller Sollid.

Oppdatering: Klokken 13.25 får iTromsø opplyst av Hanssen at sønnen er sendt til operasjon.