Troms Kraft skriver i en pressemelding mandag formiddag at de anker saken mot Grant Thornton Sweden AB og revisor Elisabeth Simonsson.

Les mer: Troms Kraft tapte mot revisorfirma (iTromsø Pluss)

70 siders anke

Dommen i saken falt i Stockholm tingsrätt i juli i år.

– Troms Kraft mener at de lave krav til aktsom revisjon som Stockholms tingsrätt stilte ikke kan aksepteres. Den som engasjerer en revisor må kunne kreve og forvente at revisoren utfører sitt oppdrag med større aktsomhet, skriver Troms Kraft i pressemeldingen.

Selskapet har levert en 70 siders lang anke til Svea hovrätt.

Les mer: TK krever millioner fra forsikringsselskap (iTromsø Pluss)

– Urimelig dom

De skriver videre at dommen fremstår som urimelig. Det begrunner de med vurderingen den svenske Revisornämndens har gjort.

– Revisornämnden konkluderte med at revisjonen i Kraft&Kultur ikke var tilstrekkelig utført, og ga revisor Elisabeth Simonsson en disiplinær advarsel. Simonsson anket saken til Förvaltningsrätten, men fikk ikke medhold.

Troms Kraft peker også på at de synes det er oppsiktsvekkende at firmaet hevder det har vært et personlig oppdrag for Simonsson.

Les også: Skifter beite etter ni år i Troms Kraft

Krevde to milliarder kroner

Saken dreier seg om at Troms Kraft hadde saksøkt det internasjonale revisjonsselskapet Grant Thornton og revisor Elisabeth Simonsson.

De krevde nesten to milliarder kroner for å dekke tapene som Troms Kraft er påført i kjølvannet av Kraft & Kultur-skandalen.

Vil gi maks 67 mill.

I anken skriver kraftselskapet at dommen er problematisk av flere grunner. De reagerer blant annet på motpartens argumentasjon om forsikringsdekning.

Ifølge pressemeldingen hevder Grant Thornton og Elisabeth Simonsson at et eventuelt ansvar må begrenses til 67 millioner svenske kroner, med bakgrunn i at de kun er forsikret opp til dette beløpet.

– Etter Troms Krafts vurdering kan et revisjonsfirma som Grant Thornton ikke bruke lav forsikringsdekning som begrunnelse for ansvarsbegrensning. At man ikke har valgt å forsikre seg bedre skal ikke ramme de som har lidt skade av mangelfullt utført revisjon, skriver de i pressemeldingen.

Avdekket ikke regnskapsfeil

Bakgrunnen for milliardsøksmålet var at Grant Thornton og revisor Simonsson ikke klarte å avdekke at regnskapstallene i Kraft & Kultur var manipulerte.

Troms Kraft mente i sitt søksmål at daværende selskapsrevisor Grant Thornton burde ha avslørt Boris Benulics (tidligere sjef i Kraft & Kultur) talltriksing, men dette gikk altså ikke Stockholm tingsrätt med på.

Les mer: Boris Benulic dømt til fengsel for grovt bedrageri