Siden 2006 har Troms og Finnmark bedriftsidrettskrets arrangert det populære fjellvandringstilbudet «Ti på topp».

Flere tusen tromsøværinger tar årlig i bruk tilbudet, hvor man kan registrere toppturene man har vært med på. Premiekravet for voksne er på syv toppturer, og da får du tilsendt et krus med et fjellmotiv.

LES OGSÅ: Siste uke med «Ti på Topp Tromsø»

«Skittvær»

– Det har vært en veldig god sesong. I fjor hadde vi 4.117 deltakere. I år ligger det på 3.700. Det er vanskelig å svare på hvorfor antallet går ned, men vi har jo hatt en god del «skittvær». Jeg tror nok det kan ha spilt inn.

Samtidig jobbet vi litt ekstra med markedsføringen i fjor, sier daglig leder ved Troms og Finnmark bedriftsidrettskrets, Ole Morten Ekanger.

I år er det også første gang at de har tatt i bruk en app hvor man kan registrere toppturene.

– Jeg tror folk oppfatter at dette var en tidsriktig løsning. Man trenger ikke lenger skrive ned eller huske en kode når man er på toppen. Denne appen registrerer fjelltoppen du er i nærheten av. Dette er en teknologi vi vil fortsette å utvikle, sier han.

Stabilisering

Han understreker at folk fortsatt kan benytte seg av den «gamle» metoden, hvor man sender inn registreringskort.

– Det ser ut til at vi har stabilisert oss mellom 3.500 og 4.000 deltakere. Det er kjempestor aktivitet, og det er vi godt fornøyd med, sier han.

Det er 1.985 deltakere som har registrert seg på den nye appen. Det betyr at det fortsatt er mange som benytter den «gamle» metoden.

– Det er også slik at bøkene som ligger på toppen har flere underskrifter enn det vi får inn. Det er rundt 50.000 besøkende ut fra bøkene, sier han.

De mest populære toppene

De som er på topp tre i årets sesong, som varte fra 5. mars til 2. oktober, har gått mellom 562 og 617 turer totalt.

– Vi er opptatt av hva folk flest gjør. Ut fra dem som registrerer seg, så ser det ut til at mange får flere turer. Mange har ambisjoner om å klare alle turene, sier han.

Og det er fortsatt de bynære toppene som er mest populær blant folk flest.

– Vi har valgt å ta med de lette turene, fordi det er lett tilgjengelig. Det er å forbedre folkehelsen vi er ute etter, sier Ekanger.