– Det er ikke mer enn rett og rimelig at Forsvaret rydder opp etter seg. Skytebanen har vært i bruk i mange år av Forsvaret, og etter at de la ned banen har vi forventet at dette skulle skje, sier Jarle Heitmann (Ap).

Les også: Ett skritt nærmere skytebane i Kjoselvdalen

Nei til kjøp

I forslaget til statsbudsjettet for 2017 forslår regjeringen at det brukes 15 millioner kroner til miljøsanering neste år, etter at Kjoselvdalen skytefelt ble lagt ned.

– Det skulle bare mangle at Forsvaret ikke skulle rydde opp etter seg.

I september vedtok formannskapet å legge reguleringsplanen for ny skytebane i Kjoselvdalen ut på høring.

– En av tingene vi var bekymret for var miljøsaneringen. Det er viktig at Forsvaret og Forsvarsbygg tar ansvaret. Kommunen sa nei til å kjøpe skytebanen for ei krone fordi vi samtidig måtte overta oppryddingen, sier Heitmann.

Les debattinnlegg: «Hvem skal det tas mest hensyn til – skyttere, turgåere eller beboere?»

OPPRYDDING: I forslaget til neste års statsbudsjett har regjeringen avsatt 15 millioner kroner til opprydding etter Forsvarets skyteaktivitet i Kjoselvdalen. Foto: Ronald Johansen

Flere hindre

Til tross for at det nå kan bli ryddet opp etter skyteaktiviteten på anlegget, betyr ikke det at alle hindre for å anlegge ny skytebane i Kjoselvdalen er ryddet av veien.

– Det er et problematisk område. I tillegg til Forsvarsbygg er det utallige grunneiere i området. Miljøsaneringen er det enkleste problemet. Vi må ta diskusjonen med grunneierne. Det er problemer i forbindelse med støyproblematikk og at det er 600 meter fra skytebanen til bebyggelsen, sier Jarle Heitmann.

Finansbyråd Jens Ingvald Olsen (Rødt) uttalte til iTromsø i fjor at kommunen ikke hadde oversikt over hvor mye som må gjøres i grunnen, men antydet en prislapp for miljøtiltakene på mellom syv og 12 millioner kroner som følge av skyteaktivitet over flere tiår.