160 av elevene på ungdomsskolen på Kvaløysletta er involvert i årets revy – som har fått det eventyrklingende navnet «Det var en gang».

16 av dem skal stå på scenen – og da har de fått instrukser for hvordan de skal opptre fra Helge Sandbakken, Andrine Pettersen og Anja Lockertsen.

– Det er en forestilling som baserer seg på klassiske norske folkeeventyr – men som er gjort mer 2016-tilpasset, forteller Andrine.

Hvordan den tidsmessige tilpasningen har foregått vil hun imidlertid ikke avsløre for mye om – den som har veiene forbi Kvaløysletta skole i neste uke vil dog oppdage det.

Gjennomgående temaer

– Det vi kan si er at vi har en del gjennomgående temaer, og at Askeladden vil komme tilbake i flere nummer, sier hun.

Årets revy er skrevet at de tre hovedinstruktørene med hjelp fra andre involverte i Tromsøs revymiljø.

– Det er slik vi pleier å gjøre det – revymiljøet i Tromsø er veldig tett. Dessuten har vi fått hjelp med regi fra andre instruktører på andre skoler, forteller Helge.

Musikken er også et samarbeidsprosjekt, forteller Anja.

– Vi har to musikere her fra skolen, og noen andre musikere fra andre skoler. Orkesterlederen er også fra en annen skole, sier hun.

Høyt nivå

Det er som sagt 160 av skolens elever som deltar i arbeidet med Monkeyrevyen. De aller fleste er bak scenen, og 16 – elleve jenter og fem gutter – står i lyskasternes skinn.

– Det var veldig mange som deltok da vi hadde audition, og det var veldig høyt nivå på aktørene. Vi var dessverre nødt til å si nei til noen og det var litt trist, sier Helge.

Det skal i alt gis åtte forestillinger med premiere onsdag den 12. oktober. Siste forestilling er på søndag den 16.

– Det blir én forestilling premièredagen og én forestilling avslutningsdagen. Ellers blir det to forestillinger om dagen, forteller Helge.