– Det viktigste for Tromsø mener jeg er fem millioner som startskudd for Tromsø Museum – universitetsmuseet. Nå er departementet i siste fase for å lande på tomtevalg, og da er det Mack og Vervet som de er mest aktuelle tomtene, som begge ligger i sentrum. Det er viktig for oss at museet ligger i sentrum, slik at det blir tilgjengelig for turister. Det blir et utstillingsvindu for nordområdesatsingen og nordområdepolitikk, sier Gudmundsen.

Han kjenner seg ikke igjen i de som mener at Nord-Norge ikke blir prioritert av regjeringen.

– Det er historieløst. Dette er en kursendring når det gjelder nordområdesatsing, og vi har økt fra 2,7 til 3,4 milliarder kroner i målrettet nordområdesatsing – og da har jeg ikke regnet med samferdsel, som det også er en økning på i nord.

Les mer om statsbudsjettet:

- Regjeringen har en klar plan om å legge E8 inn i NTP

Her er de viktigste budsjettforslagene for Troms

Mer studiestøtte til studenter

Gir to millioner til kulturell vekst i Nord-Norge

Satsing på vei i nord

Sandberg mener også at Nord-Norge er en budsjettvinner når det kommer til samferdsel.

– Nord-Norge får 3,3 milliarder av riksveiinvesteringer, noe som er 21 prosent av midlene, til tross for at Nord-Norge kun er ti prosent av befolkningen.

– Vi bor i en værutsatt landsdel og derfor er det betryggende å vite at vi har en regjering med en «ja»-innstilling». Samtidig har vi fått med planleggingsmidler av E8 i statsbudsjettet, slik at alt kan ligge til rette for å få det med i neste nasjonalt transportplan (NTP), sier Gudmundsen.

Les mer om statsbudsjettet:

Nå sikres oppstarten av nytt Tromsø-museum

Smører budsjettet med 225 oljemilliarder