Statsbudsjettet

Regjeringen gir 700 millioner kroner mer til nordområdesatsing

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) og fiskeriminister Per Sandberg (Frp) mener statsbudsjettet er en enorm satsing på nordområdene og Nord-Norge.

FORNØYD: Kent Gudmundsen (H) og Per Sandberg (Frp) mener det er mange godbiter til Tromsø og Nord-Norge i regjeringas fremlagte statsbudsjett.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

pluss

– Det viktigste for Tromsø mener jeg er fem millioner som startskudd for Tromsø Museum – universitetsmuseet. Nå er departementet i siste fase for å lande på tomtevalg, og da er det Mack og Vervet som de er mest aktuelle tomtene, som begge ligger i sentrum. Det er viktig for oss at museet ligger i sentrum, slik at det blir tilgjengelig for turister. Det blir et utstillingsvindu for nordområdesatsingen og nordområdepolitikk, sier Gudmundsen.