– Vi hadde en avtale med Bonord om overdragelse av eiendom, men den gikk ut 1. september. Bonord har ikke fornyet avtalen og dermed har vi ingen avtale. De skulle kjøpe arealene de trengte for å bygge, sier Henry Olsen, en av grunneierne som blir berørt av boligplanene.

Påklager vedtaket

Bonord har planer om etablering av inntil 470 boenheter, samt en barnehage. Det legges til rette for en blandet bygningsstruktur med både terrassehus, lavblokker og kjedehus. 31. august vedtok et enstemmig kommunestyre detaljreguleringsplanen for Øvre Kroken.

Nå er vedtaket påklaget av advokatfellesskapet Centrum på vegne av tre grunneiere. Klagen gjelder konsekvensene ved gjennomføring av planen.

– De klagende parter vil anføre at vedtatt reguleringsplan vil innebære et ikke ubetydelig inngrep i grunneiernes mulighet til utnyttelse av eiendommen, skriver advokat Andreas Larsen i klagen som er sendt til kommunen.

Stilles i bero

I planen legges det opp til bygging av boligblokker over eiendommene til Roger Jensen og Karen Jensen, mens ny lysløype og overvannsgrøft berører eiendommen til Henry Olsen og Rigmor Margrethe Olsen.

– Bonord må komme oss i møte. De har ikke tomtegrunnen de trenger slik situasjonen er nå, sier Roger Jensen.

Grunneierne mener gjennomføringen av planforslaget vil avhenge av at utbygger erverver eiendommene som blir direkte berørt av reguleringsplanen.

– Frem til det foreligger endelig avklaring på denne prosessen, mener de klagende parter at endelig reguleringsplanvedtak må stilles i bero, alternativt oppheves med mindre utbygger kommer til enighet med de berørte grunneierne. Dette av hensyn til den praktiske gjennomføringen av reguleringsplanen, skriver advokaten i klagen.

Ny avtale

Bonord registrerer at intensjonsavtalen gikk ut 1. september og at grunneierne har påklaget vedtaket, men har ikke gitt opp for å få til en ny avtale.

– Vi kommer til å ta kontakt med grunneierne for å ta opp dialogen igjen og få på plass en ny avtale, sier kommunikasjonssjef Kom Nordli i Bonord.