I mange år holdt trioen Myrbakk, Per Krane og Tormod Harila det gående gjennom selskapet Serepta AS. I fjor ble eierskapet splittet og 69-åringen tok gevinsten i kontanter.

Store tall

Myrbakk skilter med store tall på skattelisten. Nettoinntekten endte på 24,5 millioner kroner, formuen står oppført med 26,6 millioner kroner mens skattefuten fikk sitt – nesten 7,2 millioner kroner. I sum plasserte det den gamle BUL-legenden på andreplass på listen.

Fra postbud til multimillionær

Historien om Myrbakk er spesiell. Han startet som postbud hos Redskapsfabrikken på Finnsnes – like ved hjemstedet i Trollvik. Der raste unggutten på 15 år rundt på en trehjuls moped – noe han ikke hadde lov til. Men jobben ble gjort.

Fra midtfylket gikk turen til Tromsø hvor han ble ansatt i Samvirkelagets butikk i Idrettsveien. Da han startet for seg selv, gikk handelen i radio og TV, musikk og video. Etter hvert ble det eiendom også – noe 69-åringen fortsatt holder på med.

Workinnmarka

En annen som har bygget seg opp fra grunnen av, er Lars Workinn (76). Han høster i dag av det farfaren gjorde rundt 1890 – kjøpet av rundt 1.000 mål på baksiden av øya. I dag er Workinnmarka utbygd til tusenvis av boliger.

– At jeg i fjor og 2014 havnet på inntektstoppen, skyldes at jeg og min bror Sigmund begynte å høste av gammel rikdom – penger som sto i selskapet.

Skifte: I Workinn-familien foregår det et generasjonsskifte. Men fortsatt er de gamle eldste – hvor Lars Workinn har over 110 millioner kroner i formue.

Generasjonsskifte

Lars Workinn understreker at selv om kapitalen er privatisert, vil pengene likevel bli forvaltet slik at driften kan fortsette.

– Vi har et generasjonsskifte på gang hvor våre barn har overtatt den daglige driften, sier Lars Workinn.

Her står Hans Kristian Workinn (50) sentral. Hans ligningstall viser en formue på 27 millioner kroner, 15 millioner kroner i inntekt og 4,3 millioner kroner i skatt.

Sigmund Workinn (80) har 65,5 millioner kroner i inntekt, 3 millioner kroner i inntekt og betalte vel 1,3 millioner kroner i skatt.