Tech-miljøet i Tromsø vokser seg stadig sterkere. At det var Plus Point som kun har tre fast ansatte som fikk det store oppdraget, er ikke noe man skal ta for gitt.

– Det er ekstra stas at vi fant noen lokale aktører som kunne levere denne tjenesten, og det har vært en fryd å jobbe med Plus Point. Vi er veldig opptatte av å skape så mange lokale ringvirkninger som mulig, så dette samarbeidet var midt i blinken, sier Agnete Ryeng, prosjektleder hos Visit Tromsø.

  • LES OGSÅ: Vil samle hele Tromsø på mobilen din (Pluss-sak)

Håper på flere

Daglig leder Ruben Nergård i Plus Point mener tech-miljøet i byen er bra, men at de trenger flere unge som vil «gutse».

- Det blir aldri nok folk som jobber med teknologiutvikling. Vi har selv god dialog med UiT for å finne nytenkende talenter som kan samarbeide med oss før de blir miljøskadd av å jobbe for store bedrifter. Vi trenger flere unge, modige gründere som er kreative og villige til å «gutse», sier Nergård.

Henter inn kompetanse

Plus Point holder til i kontorfellesskapet Flow og ble startet i 2012 av ansatte som tidligere jobbet i Playfish. De har fra tatt oppdrag fra blant annet Kystens Hus, Jekta og Sparebank1 Nord-Norge.

– At vi som lokalt gründerselskap kan levere denne tjenesten, er utrolig viktig. Vi er tre ansatte, og siden vi jobber med så mange forskjellige prosjekter, henter vi inn det vi trenger av spesialkompetanse til de enkelte oppdragene. I sommer var vi ni stykker i sving for å lage denne appen, sier Nergård.