– Jeg er fullstendig klar over problemet, men har ennå ikke fått vite hvem som har slengt byggeavfallet utenfor inngangspartiet vårt, sier daglig leder Leif Magne Tangen. Dritten havnet der mens han var i oppsigelse tidligere i år. Men nå skal alt bort.

Les også: Kunstforeningen forfaller - nå loves det at bygget skal vernes

Mye som er galt

Tangen understreker at det ikke bare er byggeavfallet som sjenerer området.

– Vi har bestemt at Kunstforeningen stenger resten av året for å pusse opp lokalene. Vi har mottatt midler fra Kunst- og kulturrådet og går i gang så raskt som mulig. Imidlertid skal kafédriften fortsette i anleggsperioden.

fjernes: Daglig leder Leif Magne Tangen lover at søpla skal bort. Han vet ikke hvor det stammer fra.

– Tidligere i år ble halvparten av taket reparert. Men stiftelsen, som eier det ærverdige bygget, mangler penger til drenering. Det preger inneklimaet – både for kunsten og de ansatte, sier Tangen.

Les også: Slik kan det nye museet bli (iTromsø Pluss)

Stor bekymring

Både han og styret i Tromsø Kunstforening er bekymret for både Muségata 2 og 4. Sistnevnte er kunstnerboligen hvor Idar Ingebrigtsen i sin tid bodde i. Nå huser boligen både ansatte og daglig leder – til tross for den dårlige standarden.

– Det skorter enkelt og greit på penger, sier Tangen.

Negativ egenkapital

– Etter årsmøtet tidligere i år, ble styret og ledelsen pålagt å spare inn den negative egenkapitalen på rundt 350.000 kroner i løpet av dette og neste driftsår.

– Noe kan vi hente inn på grunn av sykemeldinger, men det meste må ordnes ved mindre aktivitet. Men det er lagt en plan for dette og gjennomføringen er allerede i gang.

Les også: Kunstforeninga feiret sine 90 år med å se på egen historie

Kan ikke låne penger

Tromsø Kunstforening og kommunen står gjennom en stiftelse som eier av Muségata 2. Det gjør at det ikke er mulig å ta opp lån på eiendommen.

– Sånn sett er vi avhengig av offentlige tilskudd for å holde aktiviteten i gang og foretatt utbedringer, konkluderer Leif Magne Tangen.