BERG: Beboerne på Innlandsveien inne på Berg beskriver selv bosituasjonen sin som idyllisk. Med mindre de må benytte seg av hovedveien.

Når man bor i en bydel hvor man ikke har noen tilrettelagte lysløyper, gangfelt natursti eller busslommer, må man fort inn på veibanen titt og stadig.

Øystein Sandøy Larsen, som sitter i utviklingslaget fikk torsdag besøk av kommunen, som møtte på befaring for å se på utfordringen beboerne møter hver eneste dag.

Skummel barnehage

– Innlandsveien har blitt hardt belastet de siste årene. Veien er ikke god, den er dårlig belyst og enkelte strekk er mer kritiske enn andre, sier Larsen til iTromsø.

Han forteller at de mest kritiske punktene er undergangen ved E8, hastigheten gjennom hele strekket og manglende busslommer.

– Vi har vel den eneste barnehagen i Tromsø hvor man har 50-sone like ved. Her ligger det også en stor busslomme hvor det naturligvis er mye aktivitet. Vi ser helst at farten blir redusert til 30 kilometer i timen her, sier Larsen, som legger til at resten av Innlandsveien ikke har busslommer.

– Det betyr at barn står ute i veien uten at det er særlig godt opplyst.

Strakstiltak må til

I Byutvikling innrømmer man at det har vært lite fokus på veisikkerheten på Innlandsveien. Sten Jarle Jensen, som er trafikktekniker ved Byutvikling, forteller at befaringen gjorde inntrykk.

– Når man står i undergangen der og observerer hastigheten og trafikken ser man problematikken i det. Det er noen åpenbare tiltak vi må gjøre der, og i første omgang tar vi unna det som kan gjøres raskt.

– Hva tenker du konkret på da?

– Da tenker jeg det som ikke koster mye penger og ressurser. Som skilting, endring av hastighet og belysning. Det er en barnehage der også hvor man på se på tiltak med tanke på fartsreduksjon.

Jensen forteller at de også skal vurdere større tiltak som holdeplasser for buss, veibredde og veikurvatur.

– Det kan fort koste litt, så der må vi ha en gjennomgang. Det har vært lite fokus på denne veien tidligere, så vi må sette oss ned og se hva som skal prioriteres, sier Jensen.

UNDERGANG: Sten Jarle Jensen (til venstre), Kjell Roald Langseth (Innlandet Utviklingslag), Øystein Sandøy Larssen (Innlandet Utviklingslag) og Yngve Widding, som er bosatt i bygda. Foto: Privat
UNDERGANG: Her passerer to biler en barnevogn i undergangen hvor E8 går over.Foto: Privat