– Folk må tro vi er gal, sier Laila Blindheim (53).

Hun og Siv Berg Pedersen (45) jobber begge som vernepleiere i kommunen, men nå følger de gründerdrømmen og starter sitt eget selskap, Aurora Omsorg AS, for å tilby privat omsorg i Tromsø.

Vil bruke kompetansen

– Det hender så ofte at vi går hjem fra jobb og føler at vi skulle gjort mer, eller at vi kan mer enn hva vi får brukt kompetansen vår til. Vi har snakket om å starte et firma i årevis, men det er nå eller aldri, sier 53-åringen.

Begge har utdannelse som vernepleiere, og mener selskapet vil være unikt i Tromsø.

– Gründerhjelpa i Tromsø kommune kjente ikke til noen lignede selskap. Det er selskap som fokuserer på privat omsorg, men de tilbyr mer hjelp fra sykepleiere, mens vi er vernepleiere. Vi er spesialisert mer på miljø og tilpasning enn sykdom. Vi har også lang erfaring med mennesker med utviklingshemming og funksjonsnedsettelser. sier Blindheim.

Lang erfaring

Nå er planen klar fremover.

– Vi har to ambisjoner. Den ene er at vi kan gjøre Aurora omsorg til levebrødet vårt, og den andre er å øke livskvaliteten til menneskene som bruker firmaet. Hvis det er noen som vil ha et tilbud utover hva kommunen kan tilby, så kan vi bidra. Mange får i dag kun hjelp til en dusj i uka av kommunen. Hvis noen da ønsker for eksempel hjelp til dusj eller andre ting ut over det, så kan vi hjelpe, sier Pedersen.

Selskapet er ennå i oppstartsfasen

– Nå har vi begynt å dele ut reklamebrosjyrer og det er bare å ta kontakt med oss hvis noen er interessert i tjenestene.

Mye hjelp

Kvinnene har ennå ikke sagt opp jobben i Tromsø kommune, men vil gjøre det om de lykkes med selskapet.

– Arbeidsgiveren vår er kjent med at vi starter selskapet, og er positiv til det. De merker jo også at det er et behov, og vi er derfor fleksibel med tanke på vår nåværende jobb, for å kunne gjøre begge deler enn så lenge, sier Blindheim

Selv om selskapet nå både blir et supplement og en konkurrent til kommunen, er det nettopp kommunen som har hjulpet med å gjøre drømmen virkelig for de to vernepleierne.

– Vi har fått enormt mye hjelp av Gründerhjelpa i kommunen. Det er tid- og ressurskrevende å starte et selskap, og det blir ikke gjort over natta. Vi har også fått hjelp av gründerhuset Flow.