RØDBANKEN: Jansons eget styre i Sparebanken Nord-Norge mener han selv er et godt eksempel på et godt sammensatt styre.

– Medlemmene i mitt styre har ulik ekspertise, sier Janson, og ramser opp en eks-politiker og statsråd, en tidligere kringkastingssjef, en industrileder og en gründer.

– Bedrifter bør helst unngå å ha rene blåruss-styrer eller rene teknolog-styrer, for den saks skyld. I den forbindelse mener jeg at man heller bør sikre seg forskjellig kompetanse, som for eksempel om man tar inn en filosof.

Les også: Her er Jansons styretips.

Konkurrerer med verdens beste

Sparebanken er med på å arrangere et styrekurs i samarbeid med flere aktører, inkludert UiT – Norges arktiske universitet. Tilbudet er tiltenkt studenter og andre som ønsker å lære seg verdiskapende styrearbeid, samt for erfarne styremedlemmer som ønsker å profesjonalisere sitt styrearbeid.

– Målet for dette programmet er å øke rekrutteringen til styrene i nord og å styrke styrenes strategiske rolle, sier Turid Moldenæs i et intervju på universitetets nettside.

Hun er professor i statsvitenskap og prodekan for forskning ved Fakultetet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning ved UiT.

Får være observatør

Ifølge Moldenæs vil studentene som deltar få tilbud om en personlig mentorordning og muligheten til å være observatører i velfungerende bedriftsstyrer.

Styreutviklingsprogrammet er et samarbeid mellom Sparebanken Nord-Norge, Innovasjon Norge, Næringsforeningen i Tromsøregionen, NHO, LO, revisjons- og rådgivingsfirmaet BDO, KUPA og UiT – Norges arktiske universitet.