STORELVA: Litt før 21.00 tirsdag kveld brøt jubelen løs for Storelvas A-lag da de på hjemmebane sikret opprykket til 4.-divisjon. Over to kvalifiseringskamper mot Fløya 2 var de suverene og vant 8-4.

Tirsdagens kamp ble et målkalas og endte 5-4 etter hele seks mål i andre omgang.

BILDESERIE: Se jubelbildene etter at Storelva rykket opp

Fire av hjemmelagets fem mål ble satt i nettet av Stian Nordby. Han var skadet hele vårsesongen, og på 11 kamper i høst har han virkelig vært avgjørende for ”Elva” på veien mot opprykk.

–  Han har 28 mål denne sesongen. Seks bare i de to kvalifiseringskampene. Så det sier litt om hvor viktig han har vært. Stian scorer mål på bestilling, sier Storelva-trener Jimmy Hansen til iTromsø.

Brudd

Nordby har en fortid på NTG og spilte blant annet sammen med Kent-Are Antonsen og flere av TILs 1996-årgang. Men en skade som oppsto i 2013 siden har plaget han lenge. Så lenge at han en stund trodde han måtte legge opp.

Jeg tråkket kraftig over på høyreankelen for tre år siden. Jeg trodde det var et vanlig overtråkk, og gikk i flere år og opplevde at jeg hele tiden ble skadet på nytt og på nytt. Jeg begynte å lure på om jeg kunne spille i det hele tatt. I fjor tok jeg røntgen, og de fant et brudd i foten. I desember for snart et år siden ble jeg operert, og var ute hele vårsesongen, forteller Nordby til iTromsø.

Hattrick

Men i sommer var han tilbake, og har herjet med motstanderne i 5.-divisjon i høst. Hurtigtoget var den mest synlige forskjellen på de to lagene som kjempet om 12. og siste ledige plassen i neste års TITO-serie. Han roet nervene hos Storelva da han på 23 minutter i andre omgang scoret ekte hattrick og sendte Storelva opp i en komfortabel 4-2-ledelse.

Jeg var cirka to og et halvt mål i snitt per kamp, og er fornøyd med det. Nå er jeg helt frisk og det er deilig å spille fotball igjen i stedet for på 80 prosent som jeg har vært på de siste årene, sier Nordby som sier han ”mest sannsynlig blir i Storelva også neste år”.

–  Stian holder glatt 2.-divisjonsnivå, og kanskje også 1.-divisjon. Når jeg ser hva TIL presterer med spissene som er der ser jeg ikke bort fra at han kunne bidratt der og. Men da må han trene bedre. Han skal i hvert fall ingen steder, sier Hansen.

- Rødtind IL

I 2017 venter lag som Lyngen/Karnes, TUIL 2 og Skarp for Storelva som først i 2012 stilte med A-lag for første gang.

For oss er det helt vanvittig at vi er i 4.-divisjon. Jeg tror ikke folk skjønner hvor stort det er for oss. Vi var en gjeng som egentlig skulle hete Rødtind IL, men vi endte opp i Storelva i stedet. Så fant vi ut at vi hadde mange gode fotballspillere, og nå går vi for å satse litt. Så handler det om å få økonomien på plass. Vi har ikke så mye penger som andre klubber som får 100.000 kroner fra styret i budsjett. Jeg vil ikke at spillerne skal betale titusenvis av kroner for å være med, for da har jeg ikke folk, sier treneren.

– Det er en helt annen motivasjon å møte lag som spiller i 4.-divisjon. Vi kan ikke trene en gang i uka og satse på at det holder, slår treneren fast.

Lover feiring

Dersom han får en del forsterkninger tror Hansen på en plassering på øvre halvdel.

–  Jeg vet om en del kvaløygutter som har spilt både 2.- og 3.-divisjon. Får vi de 4-5 guttene skal vi kjempe bra høyt. Vi skal ikke rykke ned igjen, sier Hansen.

Etter å ha utsatt årsfesten forrige helg lover trener Hansen en skikkelig feiring i midten av november.

–  Da blir det storfest og gutta skal få lov å ta av. Vi har ikke så ofte lagfest så da skal det smelle, fastslår treneren.

Stian Nordby og Jimmy Hansen gledet seg over Storelva-opprykket. Foto: Rune Robertsen