Denne gangen vil han vise fram nordlyset i bymiljøet.

– Jeg får veldig mange spørsmål fra følgere som vil komme til Tromsø. De lurer på om de kan se nordlyset i byen. Selv om det ikke er optimalt, så kan man se nordlys i byen, sier Salomonsen til iTromsø.

– I høst har vi vært veldig heldige, da det har vært mange sterke utbrudd. Jeg fant rett og slett ut at jeg måtte illustrere og filme dette. Det handler om å finne en litt annen vinkel på dette med nordlys, og jeg føler det er en veldig fin måte å presentere byen min på, legger han til.

Kontraster

Salomonsen er en kjent nordlysfotograf. Bildene og videoene hans har skapt enorm interesse for landsdelen vår og dens natur. I januar fikk han blant annet tildelt Nordnorsk markedsføringspris. Det er også hans fotografier som pryder «nordlysvinene» Aurora Borealis.

Opptakene til filmen han nå har kommet med ble filmet i høst, men han har også noen opptak fra i fjor på samme tid.

– Det er store kontraster mellom det å ta nordlysbilder i byen og ta bilder på for eksempel en fjelltopp. I byen får man med folks reaksjoner der de stopper og ser opp på himmelen. Det slutter aldri å imponere, sier han.

– Ekte

– Når jeg begynte med nordlysfotografering for seks år siden, så gikk det ikke an å filme nordlyset slik som nå. Jeg trodde kanskje litt av «magien» ville bli borte, men det blir faktisk ennå finere på film i byen. Du kan bruke flere elementer som fly, biler og folk. Det viser at det er ekte, sier han.

Han legger ikke skjul på at det er utfordrende å fange slike bilder i byen.

– Jeg har ikke sett noen andre har presentert slike bilder fra byen, og det er ikke lett å få til. Jeg ønsker med denne videoen å få fram litt nye vinkler av nordlyset, samtidig ville jeg vise fram folkene og byen min, sier han.

SKI: Videoen, som er laget av Ole Christian Salomonsen, viser fram Nordlyset i bymiljøet i Tromsø. Foto: Ole Christian Salomonsen Foto: OCS
STERKT: Til tross for at bildene i den nye videoen er midt fra Tromsø by, er det likevel godt synlig. – I høst har vi vært veldig heldige, da det har vært mange sterke utbrudd, sier fotografen. Foto: Ole Christian Salomonsen Foto: OCS