I de siste dagene har debatten rast etter at Ap, SV og Rødt fremmet et privat forslag til neste formannskap. De ønsker å stanse alle nye utlysninger av tjenestekonsesjoner i hjemmetjenesten.

Les mer om saken her: Kommunen smeller døra igjen for private aktører i hjemmetjenesten

– Likt tilbud

Flere pårørende, som har valgt privat hjemmetjeneste, har reagert på Johansens utspill. Hun fortalte til iTromsø torsdag at det var helt likt tilbud hos private og kommunale, og at dem som velger privat muligens gjør det av ideologiske årsaker. Dette er noe de pårørende mener er feil, men Johansen står på sitt.

– I det legger jeg at dersom man mener det er bedre med privat enn kommunalt, så handler det om ideologi. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier hun.

Les mer: Pårørende sabler ned blodrødt helseforslag: – Det kan virke som at politikerne lever i en helt annen verden

Hun poengterer at dersom du velger privat, så får de ikke andre type tjenester.

– Man får de samme tjenestene. Kommunen tildeler et visst antall timer ut fra behovet til pasienten, og du får da lik tid uansett om det er privat eller kommunalt, sier hun.

– Sier du da at pårørende og brukere tar feil?

– Jeg kan ikke se at de tar feil. Det kan være de får noe mer fra den private omsorgen som kommunen ikke er en del av, sier hun.

– Ikke farlig å bli gammel i Tromsø

Hun understreker at forslaget har tilknytning til kostnadskutt i kommunen. Likevel er hun sikker på at det å bli gammel i Tromsø er trygt.

– Når det skapes et bilde av at det er farlig å bli gammel i Tromsø, så stemmer det ikke. Likevel kan vi hele tiden bli bedre, og det er noe vi jobber for. Vi kan aldri slå seg på brystet å si at man er i mål, sier hun.