Nilssen flyttet fra Oslo til Tromsø i april i fjor. Da var han lei av motebransjen, og ville ha nye utfordringer.

– Pappa bor her, og jeg har mye familie i Tromsø. Jeg har vært her mange ganger i oppveksten, og Tromsø har alltid hatt ei høy stjerne hos meg. Da jeg så hvordan byen var i ferd med å utvikle seg, samtidig som jeg var litt lei av motebransjen og Oslo, var det ikke spesielt vanskelig å bestemme seg for å flytte, sier 37-åringen.

Etter et samarbeid med Nina Erdahl og en runde innom Fretex og Burgd, endte han opp på Circa, hvor han sammen med Øivind Sjøvoll er i gang med en solid oppussing. Mye av det nye uttrykket til uteplassen er signert av Nilssen.

– Tvibit for voksne

– Tanken er at Circa i mye større grad skal bli et sted man kan gå for å få nye opplevelser, enten alene eller sammen med venner. Vi skal holde åpent på dagtid, tilby matservering, og fylle ukedagene med alle mulige slags arrangementer. Vi snakker alt fra julekortverksted til fluebindingskvelder. Ungdommen har Tvibit som sin arena, vi ønsker å være en slik type plattform for voksne, sier Nilssen entusiastisk.

Han mimrer tilbake til det glade 90-tall, og drømmer om at sentrum skal bli like pulserende som det den gang var.

– Jeg ser at det samme har skjedd i Tromsø som så mange andre steder. Det popper opp populære kjøpesentre, som tar litt av brodden fra sentrum. Men så går det litt tid, og da blomstrer sentrum igjen. Nå er det så mange planer, ideer og visjoner for sentrum på gang, og det fryder meg å kunne være en del av det, sier Nilssen.

Tromsø og Drammen

37-åringen er sterkt engasjert i sentrumsutviklingen i Tromsø.

– Jeg har både bodd og vært mye i Drammen, og der har jeg sett hvor stor forandring en by faktisk kan gå gjennom. Og for et resultat det kan bli!

Nilssen jobber fulltid på Circa, men er åpen for samarbeid med alle typer aktører i sentrum.

– For at byen skal få som fortjent må alle dra i samme retning. Tromsø har et helt fantastisk ute- og kulturliv, og det skal tromsøfolk være stolte av. Utfordringen er å gjøre det innbydende for alle, og gjøre sentrum tilgjengelig for folk. Se for deg at gågata ble forlenget, og at det popper opp utesteder, spisesteder og spesialbutikker her i sørbyen. Det vil jo bli en destinasjon!

Og en destinasjon i sørbyen er nettopp det Nilssen drømmer om.

"Løkka" i sørbyen

– Skansen og nordbyen har blitt helt fantastisk etter et aktivt arbeid og godt samarbeid. Nå gjelder det bare å holde fast på den utviklingsgleden og finne fram visjonærene for å spre dette engasjementet ut over hele sentrum. Hvis jeg fikk gjøre som jeg ville hadde jeg bygd opp sørbyen som et slags strøk og en merkevare, ala "Løkka" i Oslo. Det hadde vært utrolig kult, sier Nilssen.

Han tror sørbyen kan få en langt viktigere plass i sentrum i framtida.

– Det er det vi prøver å bidra til på Circa. Sørbyen skal være en plass for å slappe av sammen med gode venner, et sted for å få nye opplevelser, og kunne ta seg et glass med noe godt, eller en matbit.

Å gjøre plass for alle kjønn, legninger og alder er også viktig for 37-åringen.

– Generasjon X var de som gjorde Tromsø til den store utelivsbyen på 90-tallet, og jeg vil gjerne at de også skal få byen "tilbake". For å få det til må alle i sentrum dra i samme retning, og jobbe for å gjøre byen til et sted for alle. Det er en utfordring, og jeg elsker å kunne være en av dem som jobber med å løse den utfordringen, sier Nilssen.

SAMARBEID: Rune Nilssen (til venstre) og Øivind Sjøvoll jobber tett sammen om oppussingen på Circa. – Det skal bli en møtearena for alle typer folk, uansett kjønn, alder og legning, sier Nilssen. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø