Robertsen har egen båt i Tromvik, og forteller at det gjennom sommeren bare har vært lys i en av lyktestolpene på moloen.

– I sommer gikk det jo greit, for da er det jo lyst her hele tiden – som over alt ellers. Vi antok at kommunen ville ta hånd om problemet når det begynte å bli mørkt, men nå er vi i midten av november, og det er bekmørkt her, sier Robertsen.

– Livsfarlig

Han forteller at det ligger mellom 15 og 20 båter fortøyd ved moloen.

– Det er båter som kommer fra blant annet Lofoten, og som ikke er lokalkjent her. Jeg har fått mange reaksjoner på at det ikke er lys her, sier Robertsen.

Hvis det ikke kommer lys i lyktestolpene snart, frykter han at en alvorlig ulykke kan inntreffe.

– Det er livsfarlig å gå langs moloen i bekmørket, og jeg venter bare på at noe skal skje. Blir noen skadet her, så er det kommunens ansvar, sier yrkesfiskeren.

Anne Birgitte Fyhn, leder i Tromvik utviklingslag, har sendt flere forespørsler til kommunen om å få reparert lyktestolpene.

– Vi sendte brev til kommunen i oktober, og har purret på svar to ganger. Det er frustrerende for lokalbefolkningen her ute, som bruker moloen hver dag. Vi er helt avhengige av lys her, sier hun.

Begrenset kapasitet

Dag Ivar Andreassen, enhetsleder i Bydrift, forsikrer at feilen på lyktestolpene er registrert, og at Bydrift vil gjøre noe med saken så snart de har anledning.

– Vi har dessverre begrenset kapasitet, og vi jobber på spreng for å rekke over mest mulig. Vi registrerer stadig nye gatelys som må ordnes, og vi jobber så fort vi kan, sier Andreassen.

Han kan ikke si noe om når lyktestolpene i Tromvik igjen får lys.

– Jeg tør dessverre ikke å love noe konkret tidspunkt, men det blir så snart vi får mulighet. Vi kan ikke kjøre rundt og fikse et og et lys, vi er nødt til å samle opp defekte lys i et område før vi kjører ut. Hvis vi kjører rundt for å fikse enkeltlys ender det opp med at ingen får lys, sier Andreassen.

– LIVSFARLIG: Yrkesfisker Johan Robertsen mener moloen er livsfarlig når den ikke er opplyst. – Skjer det uhell her, så ligger ansvaret hos kommunen, sier han. Foto: Privat