Kun 400 kvinner har bestilt HPV-vaksinering

- Flere krefttilfeller ville vært unngått ved vaksinering

Sveinung Sørbye, overlege og spesialist i klinisk patologi på UNN, er bekymret over at få kvinner velger å vaksinere seg mot HPV. Bare i november har Sørbye hatt to tilfeller av livmorhalskreft som kunne vært unngått ved vaksinering.

BEKYMRET: Sveinung Sørbye, overlege og spesialist i patologi på UNN, er bekymret over at bare rundt 400 kvinner har meldt seg til gratis HPV-vaksinering i kommunen. Foto: Tor Farstad 

pluss

For en måned siden åpnet Tromsø kommune timebestillingen for gratis HPV-vaksine til kvinner født mellom 1991 og 1996. Fredag i forrige uke hadde bare om lag 400 kvinner meldt sin interesse, i en målgruppe på mellom 2.500 og 3.000 kvinner. Det bekymrer overlege Sveinung Sørbye.