– Nå får vi bevist at vi kan ta imot en rigg. Det er de som har ment det ikke går an gjennom Rystraumen, forteller Tromsø-investor Gunnar Wilhelmsen.

Han og en gruppe andre investorer kjøpte i 2013 Olavsvern og har nå vunnet anbudet om å ta imot oljeriggen «Songa Enabler».

– Vi får vist fram fasilitetene som vi har, alt fra kai, kontorer, kantine og overnatting. Det er positivt, for vi ønsker å ta del i aktiviteten i Nord-Norge som omhandler blant annet olje, sier Wilhelmsen til iTromsø.

Gunnar Wilhelmsen. Foto: Tom Benjaminsen

Base for petroleumsaktivitet

På nettsidene for Olavsvern Group AS informerer de om at målet er å bli «en base for petroleumsaktivitet i nordområdene» og at Olavsvern Group AS skal «betjene økt petroleumsaktivitet i Barentshavet og det nordlige Norskehavet».

Svær sak

Lars Bjarne Hellandsjø er en av de andre investorene bak Olavsvern Group.

– Riggen som kommer er 118 meter lang, og er en av de største i Barentshavet. Det er altså snakk om en ganske svær sak. Det er hyggelig for Olavsvern å sette Tromsø på kartet for riggmarkedet i Barentshavet. Vi har allerede en del kaikapasitet og infrastruktur, og nå utvider vi med ulikt betongarbeid for å legge til rette for riggen som kommer, sier Hellandsjø, som opplyser at det er lokale entreprenører som tar seg av utvidelsen.

Oljepriser

Hellandsjø har tro på at Tromsø kan bli en sentral by for oljevirksomhet.

– Tromsø kan være en god og sentral plass i dette markedet. Oljeprisene vil muligens gå opp igjen, og den største delen av de oppdagede ressursene ligger i Barentshavet. Da har Tromsø mulighet til å bli en sentral by. Havnen ved Olavsvern er lett å komme seg til, og er godt beskyttet, forklarer han.