Ikke mye, spør dere meg. Et stekt kyllingbryst med skinn og vingebein – fylt med en skive Selbu Blå, det er kosematen sin, det.

Retten er inspirert av noe jeg fikk servert i Italia, da var det selvfølgelig en bit Gorgonzola som ga indre liv til kyllingbrystet – men jeg mener at Norge har en rekke blåmuggoster som duger like bra.

Vi serverer kyllingbrystet sammen med hvite bønner og ruccola – det er egentlig alt som trengs for å få et fullgodt måltid. Har du behov for poteter, kan noen ovnsbakte potetbåter være på sin plass.

I og med at alt sammen er så saftig og godt, velger jeg ikke å servere en saus, men om dere vil så kan stekepannen vispes ut med litt hvitvin som helles over retten før servering.

Fylt kyllingbryst

  • 1 kyllingbryst per person

  • 1 skive blåmuggost

  • Salt og pepper

Det er viktig at du får tak i et kyllingbryst som både har skinn og vingebein. Det gir både bedre smak og en større saftighet. Får du ikke tak i ferdig parterte kyllingbrys – kjøp en hel kylling og del den opp selv. Skjær en lomme i kyllingbrystet. Strø litt salt og pepper i lomma før du legger i blåmuggosten.

Bruk en cocktailpinne til å lukke kyllingbrystet. Pass på at «sømmen» er så tett som mulig.

Strø over salt og pepper på yttersiden.

Smelt rikelig med smør i en stekepanne og stek på nokså høy varme i fire-fem minutter på hver side.

Legg brystene over i en ildfast form og etterstek brystene på cirka 200 grader i ti-tolv minutter.

Det er viktig at kyllingen blir gjennomstekt. Ikke la dem steke for lenge, de kan bli tørre.

Bruk samme stekepanne som til kyllingen for å varme 300 g kokte cannoli- eller smørbønner i stekefettet fra kyllingen.

Legg bønnene på en tallerken, topp med en neve vasket ruccola, risle over litt olivenolje – og helt øverst plasserer du kyllingbrystene.

I glassene må det være rødt – jeg drakk en Vino Nobile fra Montepulciano – helt perfekt.

Buon appetito!