Prosjektene det nå varsles utsettelse for er begge ferdig regulerte og byggeklare. Planene for Tromsø påvirkes imidlertid ikke av utsettelsene, understreker IKEA-ledelsen, som opplyser at det jobbes videre med å starte opp reguleringsarbeidet.

Usikkert

– Vi regner med å komme i gang med reguleringsarbeidet i Tromsø så fort kommuneplanen er vedtatt. Reguleringen i Tromsø vil ta halvannet til to år, og når den er gjennomført vil mye allerede ha skjedd i videreutviklingen av konseptet vårt. Derfor må vi få komme tilbake til hvordan våre planer og prioriteringer ser ut da. Vi kan dessverre ikke si noe mer konkret om når et varehus vil stå klart i Tromsø, sier kommunikasjonssjef Jan Christian Thommesen.

Pilotprosjekt

Overfor iTromsø understreker Thommesen at handlemønsteret til kundene har vært i stor endring de siste årene.

- Siden vi startet planleggingen, er markedet endret seg helt . Vi er igang med et konkret utviklingsprosjekt - en form for automatisert logistikkonsept - som foreløpig er på pilotstadiet, sier Thommesen.

Han opplyser at det i stor grad dreier seg om nye logistikkløsninger, der målet er å gjøre handelen lettere for både de handlende kundene og for de ansatte i varehusene.

Økonomiske utfordringer

- I tillegg har utsettelsen av varehusbygging et økonomisk aspekt. Kronekursen har stupt de siste par årene. Vi som selger importere varer videre merker godt valutasvingningene gjennom økte innpriser. Til nå har vi skjermet kundene våre for denne prisstigningen, sier IKEAs kommunikasjonssjef Jan Christian Thommesen til iTromsø.