Når Biltrend-eieren sjekker ordreboken, har han over 50 Hyundai Ioniq og Opel Ampera som skal leveres fremover. Den siste har han solgt 33 stykker av – til tross for at kundene bare har sett bilen i brosjyren.

Tar helt av

– Jeg har aldri opplevd noe lignende. At Ioniq med en rekkevidde på 280 kilometer selger godt, skjønner jeg. Men at Ampera – hvor de første er klare for levering i april og har en rekkevidde på 500 kilometer – selger uten at bilen er produsert, er en gåte.

I november solgte Molund & Co åtte Hyundai – alle elbiler. Nå tror han at disse personbilene blir bestselgerne fremover.

REKKEVIDDE: Hyundai Ioniq har en rekkevidde på 280 kilometer – noe som er langt med enn konkurrentene. Toppmodellen med skinn, navigasjon, automat og vinterhjul får du for under 300.000 kroner.

Mange suksesser

– Vi har hatt mange suksesser opp gjennom årene – den siste Mazda CX-5. Men jeg har aldri sett det som nå skjer. At tromsøfolk skriver kontrakter uten å ha sittet i en bil, er nesten utrolig.

– Til nå har den vanlige bilkjøperen kunne velge mellom doninger som har en rekkevidda på rundt 200 kilometer. Med nykommerne på plass, er realiteten en helt annen.

Stor overraskelse

Da Opel skulle presentere sin nye elbil i Golf-klassen, var det mange som trodde på en rekkevidda på rundt 40 mil. Da fabrikken slo i bordet med ti mil til, kom reaksjonene i markedet umiddelbart.

– Det er ingen tvil om at Ampera representerer et forsprang på de fleste konkurrentene. Skal de andre kunne møte tallene, må de lage nye biler. Og det tar tid. Derfor vil Opel kunne råde grunnen en god stund, tror Per Molund.

Novembersalget

Når det gjelder det lokale novembersalget, ble økningen på betydelige 27 prosent sammenlignet med fjoråret – fra 2.140 til 2.216 nye personbiler.

Størst økning har BMW med drøye 60 prosent per november. Men også Renault, Mercedes og Lexus står på den samme listen med 20-30 prosents økning.

Varebilsalget

Også for varebiler går det rette veien. Her går pilene rett til værs med en oppgang på 14 prosent så langt i år og hele 72 prosent pluss i november isolert.