Endelig fikk beboerne på Fagereng slippe inn til den enorme Kiwi-butikken, som hadde åpning torsdag.

– Folk har møtt opp i flere dager nå. Her om dagen sto en klar med en handlevogn – og vi ble nødt til å informere om at vi ennå ikke var åpne, sier daglig leder Njål Sollied til iTromsø.

Se bildeserie fra den nye butikken over!

Enorm butikk

Også torsdag sto kundene i kø på yttersida av den nye butikken.

– Det blir nok en del nysgjerrige folk i dag, men jeg tør ikke tippe på hvor mange. Vi er spent og klare for å ta dem imot, sier Sollied.

Han forteller at de ansatte har stått på de siste dagene for å få alle detaljene på plass. Det første som møter kundene er nemlig en stor frukt og grøntavdeling.

– Mange har vært borti en Kiwi i Tromsø før, men dette er en stor versjon av det man er vant med. Vi får puttet inn en del mer varer og en større bredde i sortimentet.

Kundetoalett og kaffe

Butikken er på 1.800 kvadratmeter, og regnes som en av de største Kiwi-butikkene i landsdelen. I tillegg til å servere kaffe og god parkeringsplass er butikken så stor at de må ha et kundetoalett.

– Det må vi bare ha. Vi er 23 stykker som jobber her i skift, og i tillegg blir det mange kunder som stikker innom på veien.

Sollied har vært butikksjef i Bodø i to år, men gleder seg selvsagt til å komme skikkelig i gang på Fagereng.

– Det er artig at folk er så på og vil sjekke oss ut. Akkurat nå var det en som vandret inn her, men han må nok vente til klokken 10, sier Sollied.