Operasjonsleder Steinar Gudmundsen bekrefter overfor iTromsø at det har vært en kontroll ved hostellet i Storgata i Tromsø sentrum fredag.

Det er politiet, Skatteetaten og Arbeidstilsynet som har utført kontrollen.

– Brannvesenet har også vært der og de har funnet feil med ovner, og derfor er Citycamp stengt, sier operasjonslederen i politiet.

Stengt inntil videre

Hostellet vil ifølge Gudmundsen være stengt fram til feilen med ovnene blir rettet opp.

Tore Hagerup, vakthavende ved 110-sentralen hos Tromsø brann og redning, opplyser til iTromsø at det er brannvesenets forebyggende avdeling som har deltatt i en kontroll hos hostellet.

– Vi har vært der og funnet feil, men jeg vet ikke hva slags type ovner det er snakk om, sier han.

Styreleder i Citycamp Tromsø, Kjell Alexander Hornslien, er for tiden i Trondheim og er ikke kjent med detaljene rundt stengingen.

– Jeg tror primært det er branntavlen som det er noe galt med. Samtidig har vi måtte benyttet oss av gangarealet for å få tørket rent sengetøy. Det tar vi selvkritikk på, og vi skal gå inn for å kjøpe tørkere til dette, forteller Hornslien.

Ulovlig arbeider

iTromsø hadde også fått inn tips om en utenlandsk arbeider på Citycamp Guesthouse som mangler arbeidstillatelse.

– Det har jeg ingen informasjon om, sier Steinar Gudmundsen hos politiet.

Hornslien bekrefter imidlertid at de har hatt en person der uten de riktige papirene i orden.

– Vi har jobbet med å få arbeidstillatelse til en amerikaner som nå reiser hjem. Han har reist til Tromsø og bodd hos oss. Primært har han likt seg veldig godt her og ønsket å gjøre noe i gjengjeld.

– Man kan si at han har gjort en dugnadsjobb for oss i vente på at han skulle få arbeidstillatelsen i orden, forklarer styrelederen.

– Har han mottatt noen form for godtgjørelse mens han arbeidet hos dere?

– Vi ønsker å innberette alt av inntekter og utgifter. Når han eventuelt har fått penger hos oss, så har det ville blitt rapportert.

Gjester venter

Nå håper Hornslien at de får hostellet oppe og går igjen så fort som mulig.

– Jeg har begjært et møte med branntilsynet nå på mandag. Vi har en del gjester som kommer. Det vil bli veldig trist for gjestene og alle som jobber her om vi må ha stengt. Akkurat nå må vi bare få vite hva som er galt, sier Hornslien.