– Vi tar jobben, slår seksjonsleder Knut Øvervoll ettertrykkelig fast. I løpet av formiddagen onsdag var alle avkjøringene mellom europaveien og gang- og sykkelstien fra Leirbakken til Nordbotn i Ramfjord brøytet.

BAKGRUNN: Blir bussen stående fast i denne skavlen er 50 skolebarn i livsfare (for abonnenter)

Kommunal grunn

tar ansvar: Seksjonsleder Knut Øvervoll i veivesenet ryddet opp. Fra onsdag ble alle avkjøringene i Ramfjord brøytet.

Øvervoll sier at etaten har hatt en diskusjon gående med kommunen fordi de aktuelle avkjøringene ligger på kommunal grunn.

– Som følge av en del uenigheter, har underentreprenøren til Mesta forholdt seg til kontrakten. I den står det spesifikt hvilke avkjøringer som skal ryddes for snø og hvilke som ikke skal det.

Tar ansvaret

– Veivesenet har sett nærmere på saken og konkludert med at vi tar ansvaret. Det ble underentreprenøren gjort kjent med onsdag. Vedkommende igangsatte umiddelbart tiltak og foretok nødvendig brøyting, sier seksjonslederen.

Også innkjøpssjef i Mesta AS, Kjell-Viggo Løvhaug, sier at han har forholdt seg til kontrakten med veivesenet.

– Det har ført til at ikke alle avkjøringene langs E8 i Ramfjord er ryddet for snø. Nå forstår jeg at saken er løst – noe vi vil forholde oss til.

Livsfarlig

Det var tidligere entreprenører og Nobina som reagerte på at avkjøringene til og fra holdeplassene snødde igjen.

De vanskelige kjøreforholdene skapte store problem for bussene som om morgenen og på ettermiddagen er fylt med 50 skolebarn.

Hovedtillitsvalgt i Nobina, Kent Brattfjell, utdypet sin bekymring for hva som kunne skje dersom en buss ble stående fast i djupsnøen halvveis ut på E8. Han karakteriserte forholdene som livsfarlig og uholdbare.

Glad for løsning

– Jeg er glad for at saken er løst og at sikkerheten for våre ansatte og passasjerene igjen er på plass, sier Brattfjell.

Tor Steinar Isaksen, som har ryddet strekningen de siste åtte årene, takket i vår nei til en ny avtale med Mesta.

– Da jeg brøytet, inngikk avkjøringene i kontrakten. Fra i høst, var ikke det tilfelle. Derfor ropte vi et varsku, sier han.