– I alle år har vi hatt avtale med Bymisjonen. Men i fjor ble ikke gavene – 312 i tallet – hentet. Derfor måtte vi håndtere samtlige og gi alt bort til ulike formål, sier direktør for hotellene Aurora og With, Inger-Hélen Hjemvoll.

LES OGSÅ: I seks år har de samlet inn pakker: I år ønsker de seg noe nytt under juletreet (for abonnenter)

Langt samarbeid

Hun legger til at hotellkjeden lokalt har hatt et mangeårig samarbeid med hjelpeorganisasjonen. I løpet av den tiden, er tusenvis av gaver samlet inn og overlevert. Nå anser Hjemvoll samarbeidet for avsluttet.

LES OGSÅ: Dette skjer i byen fram mot jul

Daglig leder for Bymisjonen, Ann Karina Sogge, mener at det må være en glipp eller en misforståelse som var årsaken til at pakkene ikke ble hentet.

Stor giverglede

– Vi opplever en betydelig giverglede fra ulike hold. Det gjør at vi fra tid til annen ikke har kapasitet til å hente inn alt.

– Derfor oppfordrer vi giverne til å levere på døren. Det forenkler oppgaven for oss i en travel førjulstid.

Sogge presiserer at bymisjonen er glad for alle initiativ hva angår gaver.

Over nyttår

– Det har resultert i at vi også har hentet presanger utpå nyåret. De brukes til eksempelvis bursdagsgaver resten av året.

– Vårt mål er å drive omsorg og hjelpe personer i nød. Når gaver ikke hentes, er det ikke fordi vi er høye på pæra. Det er rett og slett tiden som ikke strekker til, sier Ann Karina Sogge.