Sandra Borch møtte i 2013 sin biologiske far, som hun ikke hadde sett siden hun var to år gammel, for første gang på 26 år. Hun møtte faren sin for første gang i NRK-programmet "Sandra, hva har du i bagasjen?" . Siden da har de hatt god kontakt. I programmet møtte hun faren og to av hans døtre.

– Men han har tre barn til som bor med moren i Alaska. Sam på 18 år, som jeg fikk møte i går, Luc på 21 og Sofia på 15, forteller Borch.

Spennende og koslig

For Borch var flyturen nedover nervepirrende.

– Det er jo spennende å skal møte søsken du aldri har møtt før, men da jeg traff Sam, som hentet oss på flyplassen, var kjemien med en gang på plass. Det stemte virkelig, forteller hun, og fortsetter:

– Jeg ser jo likheten i personligheten og væremåten. Vi spiste middag i går og drakk ei øl sammen. Det føltes som om vi hadde kjent hverandre hele livet.

Borch reiste til Panama sammen med sin bestemor og sin tante, hennes biologiske fars søster.

– Det var nok morsomt for bestemor å få treffe barnebarna, kommenterer Borch.

Luc og Sofia ankommer ikke familiens bosted i Panama by før mandag i neste uke, og da venter ei ordentlig, tradisjonell amerikansk julefeiring.

– Det blir litt underlig, men samtidig spennende jul for meg. Jeg er jo vant til å feire jul med en liten familie på en gård i Nord-Norge. Der er det bare mamma, pappa og lillebror som feirer. Nå er vi en hel familie med i alt seks søsken!

Det er ikke bare julefeiringa som blir litt annerledes.

TIL-supportere

– Her er det 30 grader i skyggen og sol. Det var litt av ei forandring fra været vi har nordpå, sier Borch, som medgir at det blir litt i varmeste laget.

Med seg til Panama og familien har hun pakket norsk melkesjokolade, en TIL-drakt og supporterutstyr. Selv om søsknene ikke er så små lenger, skal de likevel krøkes.

– Det skal bli TIL-supportere av dem til slutt, sier hun.

TIL-drakten skal hun gi til Sofia.

– Hun spiller fotball selv, og er visst veldig flink.

Borchs biologiske far er fotballinteressert og skal ta med datteren og de andre barna på kamp mellom topplagene i den panamanske ligaen.

– Pappa ba meg ta med meg noen spillere hjem til Tromsø og TIL. De trenger forsterkninger. Jeg skal hvert fall tipse Aronsen om jeg ser noen spillere som duger, sier Borch.

– Familien deler altså fotballinteressen, men er det noen av dem som har din politiske teft?

– Hehe, nei, Sam trodde knapt på meg når pappa viste ham en sak om meg fra Dagbladet. Jeg veddet med ham at vi kom til å havne i både nordnorsk presse og rikspressen da jeg la ut bildet av oss sammen. Det viste seg jo å stemme godt, sier Borch og ler.