Striden mellom Pasientreiser og Troms Taxi fortsetter:

Partene møtes i retten

Striden mellom Pasientreiser Tromsø og Troms Taxi AS ble ikke løst under det planlagte meglingsmøtet torsdag. Nå møtes partene i tingretten for å krangle om millioner.

rettssak: Taxileder Ole M. Johansen sier at striden med Pasientreiser Tromsø havner i tingretten i løpet av våren.  Foto: KNUT JENSSEN

pluss

– Advokatene hadde en kort samtale, men konkluderte med at det ikke var mulig å finne en minnelig løsning. Derfor braker vi sammen i domstolen en gang utpå våren – høyst sannsynlig i april, sier daglig leder i taxiselskapet, Ole M. Johansen.

Krangler om millioner

Opprinnelig skulle partene møtes i tingretten forrige uke. Men fordi Pasientreiser ikke ville gi Troms Taxi innsyn i sentrale dokument, måtte det spørsmålet avklares først.

I kjølvannet har partene vært igjennom flere rettsrunder for å få avklart dette spørsmålet. I tingretten fikk Troms Taxi medhold i at dokumentene skulle utleveres.

Motsatt resultat

Da lagmannsretten behandlet spørsmålet, ble resultatet det motsatte. Til slutt var det Høyesterett som ga taxiselskapet medhold.

Dermed gikk saken tilbake til lagmannsretten. Behandlingen der skal være ferdig om kort tid.

Bakgrunnen

Da Sørensen Persontransport Din Taxi AS ble tildelt kjøringen i siste anbudsrunde, inngikk UNN en tilleggsavtale med Troms Taxi som skulle være en andreprioritetsleverandør i fem kommuner i midtfylket. Selskapet skulle også tildeles andre pasientturer innenfor prinsippet «en fornuftig fordeling» – det vil si bruke lokale taxier i stedet for å sende biler fra Tromsø.

Ikke fulgt opp

Da ordningen ikke ble fulgt opp, truet Troms Taxi med både kjørenekt og oppsigelse. Da slo UNN og Pasientreiser tilbake og varslet søksmål i millionklassen. I stedet ble det Troms Taxi som gikk rettens vei.

– Da kjennelsen i Høyesterett forelå, ble Troms Taxi og UNN enige om en prøveperiode med den gamle avtalen som utgangspunkt. Det har imidlertid ikke ført til endringer og flere oppdrag for oss. Nå blir det tingretten som skal avgjøre saken som dreier seg om millionbeløp, sier Ole M. Johansen.

Daglig leder i Pasientreiser, Bernt Nerberg, har ikke ønsket å kommentere saken.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

pluss