– Advokatene hadde en kort samtale, men konkluderte med at det ikke var mulig å finne en minnelig løsning. Derfor braker vi sammen i domstolen en gang utpå våren – høyst sannsynlig i april, sier daglig leder i taxiselskapet, Ole M. Johansen.

Krangler om millioner

Opprinnelig skulle partene møtes i tingretten forrige uke. Men fordi Pasientreiser ikke ville gi Troms Taxi innsyn i sentrale dokument, måtte det spørsmålet avklares først.

I kjølvannet har partene vært igjennom flere rettsrunder for å få avklart dette spørsmålet. I tingretten fikk Troms Taxi medhold i at dokumentene skulle utleveres.

Motsatt resultat

Da lagmannsretten behandlet spørsmålet, ble resultatet det motsatte. Til slutt var det Høyesterett som ga taxiselskapet medhold.

Dermed gikk saken tilbake til lagmannsretten. Behandlingen der skal være ferdig om kort tid.

Bakgrunnen

Da Sørensen Persontransport Din Taxi AS ble tildelt kjøringen i siste anbudsrunde, inngikk UNN en tilleggsavtale med Troms Taxi som skulle være en andreprioritetsleverandør i fem kommuner i midtfylket. Selskapet skulle også tildeles andre pasientturer innenfor prinsippet «en fornuftig fordeling» – det vil si bruke lokale taxier i stedet for å sende biler fra Tromsø.

Ikke fulgt opp

Da ordningen ikke ble fulgt opp, truet Troms Taxi med både kjørenekt og oppsigelse. Da slo UNN og Pasientreiser tilbake og varslet søksmål i millionklassen. I stedet ble det Troms Taxi som gikk rettens vei.

– Da kjennelsen i Høyesterett forelå, ble Troms Taxi og UNN enige om en prøveperiode med den gamle avtalen som utgangspunkt. Det har imidlertid ikke ført til endringer og flere oppdrag for oss. Nå blir det tingretten som skal avgjøre saken som dreier seg om millionbeløp, sier Ole M. Johansen.

Daglig leder i Pasientreiser, Bernt Nerberg, har ikke ønsket å kommentere saken.